Raikas DIY dödö

*English text at the end*

Hikeä on mielestäni kahta erilaista. On sellaista hyvää hikeä, joka tippuu treeneissä nenän päästä, värjää paidan etumuksen ja selän tummaksi, ja tuntuu puhdistavan kaiken kiukun ja patoutuneet turhautumiset. Ja sellaista hyvää hikeä, joka irtoaa kuumana kesäpäivänä ,(ei muuten niin kuuma ollut lainkaan kesällä 2017! Pikkasen väärään ilmastoon näemmä päätynyt tämä hippi farmiaan viljelemään…) kun kyykkii mansikkapellolla, lapioi parsan juurakoita tai on pyöräretkellä pentusten kanssa. Kesähiki, ihanaa. Sekin sitten tuntikausien jälkeen tietysti haisee, mutta ei niin pahalle, että metrin säteellä kaikki nuupahtavat. 

Sitten on pahaa hikeä. Stressihikeä, joka irtoaa ennen palavereja. Nykyisin ranch-erakkona uhkaa riittää jo se, että joutuu tapaamaan ihmisiä muualla, kuin tutuissa ympäristöissä. (Tälle asialle olisi ehkä syytä tehdä jotain!) Tämä hiki haisee! Niin pahalle, että tekee mieli puristaa kainalot tiukasti kylkiin kiinni, ja liikkua niin hitaasti, ettei kukaan lähimmäinen saa minusta lähtevää ilmavirtaa. Hävettää kätellä, edes olla lähellä muita ihmisiä, koska haju on pistävä, olo on kostea ja niin epävarma, koska koko ajan ajattelee, että mahtaako tuo jutuissa oleva tyyppi saada jonkun kohtauksen hajustani.

Täällä ranchilla ollessani en käytä ollenkaan deodoranttia, ja ilmeisesti hikoilukin on vähentynyt. Näin talviaikaan ei ole montaakaan niin raskasta työtä, että hiki haisisi illalla; puusavotat ja pulkkamäet poislukien… Mutta sitten tuo paha hiki! Sitä olen koittanut estää kaikilla mahdollisilla DIY-metkuilla, suolakivellä, kaupan ekoversioilla, ja alumiinittomilla mömmöillä muovipulloissaan, mutta Rexonaan on pitänyt päätyä. Hien haju vaan on niin kauhea, että sitä pelätessä alkaa hikoilemaan pelkästä hikoilujännityksestä. HUH! Rexona myös on kauhea. Katsellessa Rexona Stress control- puikon tuoteselostetta, on muutamaan otteeseen tullut mieleen, että vattöhell: Vettä taas kerran turhaan rahdataan maailman ympäri, aluminium chlorohydrate, ja niiden lisäsi 16 muuta ainetta, eli kahdeksantoista aineosasta yhteensä!!! Niistä kahdeksastatoista aineesta 92%  on googlausta vaativia, jos tahtoisin tietää, mitä ne oikeasti ovat.  Tämä puikko lupaa 48 tunnin pidon, mutta kuka haluaa pitää noita aineita 48 tuntia ihollaan? 
Päätin kerran vielä kokeilla DIY-dödöä, ja sitten luovuttaa, jos ei vieläkään homma pelitä. Mutta TÄMÄ TOIMII!!! Olen edelleenkin niin hämmentynyt, että haistelen kainaloitani  tuon tuostakin - koitan välttää julkisilla paikoilla - ihan vaan ihmetelläkseni, että joo-o, ei haise!! Ihan parasta asiassa on se, että aineita deodoranttiin vaaditaan minimissään kolme, halutessasi neljä, ja sen valmistaminen vie noin 5 minuuttia elämästäsi. Sen voi laittaa mihin tahansa haluamaasi  puhtaaseen lasiseen tai muoviseenpurkkiin, joka muuten olisi menossa kierrätykseen tai roskiin. Säästöt rahallisesti vuoden mittaan ovat tuntuvat. Samoin varmasti terveysvaikutukset ja dödö-purkkien vuori pienenee osaltani aika monella putelilla.DEODORANTIN AINEET:

1 dl kookosöljyä
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl ruokasoodaa

Ja valinnaisena, mutta mukavana lisänä, eteerisiä öljyjä haluamallasi tuoksilla. Pistin omaan purnukkaani hiukan teepuun öljyä sen desinfioivan vaikutuksen vuoksi ja sitruunaruohoa, koska sen raikas tuoksu on kuin kesäinen aamu, ja mikä sen ihanampi tuoksu onkaan.

OHJE:

 1. Sulata kookosöljy. Sulattelin vesihauteessa, mutta kattila tai hätätapauksessa mikrokin käy. En sulattanut edes ihan kokonaan nestemäiseksi, vaan pehmeäksi, johon on helppo sekoittaa muut aineet.
 2. Lisää maissitärkkelys ja ruokasooda ja sekoittele hetken aikaa, jotta seos jäähtyy.
 3. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen haluamasi öljyt, ja sekoita
 4. Laita purkkiin ja testaa!

Paidoissa en ole huomannut öljytahroja, paitsi kerran, kun laitoin dödöä paidan jo ollessa päälläni. Nykyisin laitan illalla suihkun jälkeen kuivuneisiin kainaloihin tätä dödöä, ja se kestää koko päivän. Tämä on niin outoa, koska mikään aiemmin testaamani ei ole toiminut!! Olen kokeillut kookosöljyä muussa muodossa, samoin soodaa, mutta ei. Tämä yhdistelmä vaan näemmä keskustelee kehoni kanssa, Seuraavaan erään testaan maissitärkkelyksen sijaan kotimaista perunajauhoa, niin saan edes yhden raaka-aineen kotimaiseksi, ja dödöni vielä ekologisemmaksi. Parasta tässä on myös se, että hätätilassa tämä toimii myös kuorintavoiteena, jos tarve iskee sille, eikä vessa  tai kylppäri kuormitu muovipurnukoista ja pulloista. 

Oikein raikasta ja jätteetöntä Uutta Vuotta! 

Last post for 2017, and it is the only natural duo that works for me. I have tried everything -EVERY SINGLE NATURAL THING,and nothing has worked. Then suddenly this combo works perfectly! I apply it on the dry skin after my evening shower and it keeps me fresh all day long.

Instead of 18 (!!!!) ingredients that are in my old Rexona deo, you’ll need 3 (or 4 if you prefer some subtle smell with essential oils)

 1. 1 dl Coconut oil
 2. 1/2 dl Baking soda
 3. 1/2 dl Corn starch
 4. Optional is essential oil. I used tea tree for its antiseptic features and some lemongrass, because it smells like fresh summer mornings 

What to do:

 1. heat up oil a bit, so it gets nice and soft
 2. Mix baking soda and corn starch
 3. Let it cool a bit, and add the oil
 4. Put it into a (recycled) glass jar or old plastic jar
 5. Apply on your clean skin and feel fresh!

The best thing is that you can use it also for peeling, and no need to have several jars, jugs, bottles and clutter in your bathroom!

Have a fresh New Years!

Kommentit

 1. Kiitos vinkistä, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Joillakin iho reagoi tuohon soodaan, mutta olen selvinnyt onneksi ihan ilman mitään reaktioita. Paitsi parasta, eli hien hajun puuttumista! :D

   Poista
 2. Suuri kiitos tästä vinkistä! Tein pienen satsin ja toimii, ei haise hiki. Olen pitkään jo käyttänyt alumiinittomia luonnonkosmetiikkadödöjä, mutta nytpä pääsen niistäkin eroon, tämä on nyt noin viikon kokeilun aikana osoittautunut paljon paremmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa!!! Kiitos, kun kävit kertomassa! Kaikki mitä saa keittiöstä löytyvillä raaka-aineilla, ilman mitään pakkausmateriaalia itse tehtyä on niin mahtavaa! :D

   Poista
 3. Löysin blogisi pari päivää sitten, kirjoitat kyllä sydämestä :)! Tämä menee kokeiluun, saapa vaan nähdä miten iho kestää. Ben & Anna soodadödöstä ei kainalot tykänneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva,että löysit! <3 Toivottavasti kainalot kestää tämän, sillä ei helpompaa ja halvempaa ja ekologisempaa enää oikein voi keksiä! Ihan puhtaisiin ja ihan kuiviin kainaloihin, eikä tarvi isoa jöötiä sinne laittaa :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365