DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Koulua on käyty nyt kolmisen viikkoa, ja mitäs kaikkien muiden hörhöäidin päätä sekoittavien Wilma-viestien joukkoon tupsahtaakaan, kuin aina mukavat vibat aikaan saava ilmoitus vanhimman luomulapsen luokasta: “Lapsenne luokassa on havaittu kihomatotartunta.” Siihen päivä päälle, ja nuorimman luomulapsen Wilma tietää kertoa:“ Esikouluryhmässä on havaittu täitartunta.” Kyllämäsanon!!!!  Nyt on mahdollisuudet tuplajättipottiin heti kouluvuoden alussa.

Lasten mukana on kerran kulkeutunut täitä kotiin -joskus vuosia, vuosia sitten. Olin silloin vielä business-maailman palkallinen, ja pidin ahdistuneena muutaman hien täyttämän täipekkasen, koska tahdoin niistä eroon heti ja täydellisesti!

Pesukone porskutti menemään taukoamatta 60-90 asteessa huolimatta siitä, mikä oli merkitty vaatteen pesulämpötilaksi. Ei tarvinnut lähteä jumppailemaan, kun kannoin selkä vääränä polttopuita saunaan, jossa oli 100 astetta lähes ympäri vuorokauden. KAIKKI kodin tekstiilit, lelut, vaatteet, sohvat, nojatuolit, KAIKKI, tungettin saunaan tai ulos, jossa onneksi vallitsi -15 asteen pakkanen. Tai tungettiin molempiin ja vielä pesuunkin, sillä sain aikamoisen kohtauksen, koska se oli elämäni ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kohtaaminen täiden kanssa. Lapset kulkivat täishampoo päässä tuntitolkulla. Kampa suihki menemään taukoamatta pikkuisten pellavapäiden vastustelusta huolimatta, ja tietty koko ajan tuntui siltä, niin kuin omassakin päässä ja iholla ja housuissa ja kainaloissa ja varpaiden väleissäkin olisi täitä kuhissut. 

Onneksi osui silmiin muutama päivä sitten Flow-kosmetiikan blogikirjoitus, jossa on luonnonmukaisia vinkkejä täiden ennaltaehkäisyyn ja itse pikku pirulaisten murhaamiseen. Nämä tulevat käyttöön H E T I, mutta ei tarvitse kantaa selkä vääränä apteekista täisuihkeita ja shampoita. Tämä innosti tutkailemaan asiaa lisääkin.




TÄIDEN ENNALTAEHKÄISY:

Näin teet suihkeen täiden ennaltaehkäisyä varten:
Valmista suihkepulloon liuosta, jota voit suihkutella joka päivä hiuksiin estämään täitartuntaa. Muista uusia seos muutaman viikon välein, jotta se pysyy tuoreena. Suihkeseosta pitää myös aina ravistaa ennen käyttöä, jotta eteeriset öljyt sekoittuvat hyvin. Suihkeen tuoksu on vahva mutta haihtuu melko nopeasti hiuksista.

TÄISUIHKE-ohje (n. 100ml liuosta)
vettä 60ml
omenaviinietikkaa 40ml
eteeriset öljyt:
teepuu 15 tippaa
laventeli 5 tippaa
piparminttu 5 tippaa

Toinen vinkki oli tiputtaa muutama tippa teepuuöljyä hiusharjaan ja harjaa hiukset. Toista parin päivän välein.


HOITOVINKIT TÄITARTUNTAAN

Nämä vinkit pätevät tilanteisiin, jossa lapsella on jo todettu täitä.

Käsittele hiukset kookosöljy + eteeriset öljyt -seoksella (ohje alla). Kampaa hiukset ja käytä sitten omenaviinietikka & vesi -seosta saivareiden irrottamiseen. (Ihan sivuhuomautus vaan, että tämän voisi sitten kevyesti lisätä tuonne Kunniaa kookosöljylle -listaan! Aika mahti juttu verrattuna myrkkyshampoisiin! Takaisin Flow-kosmetiikan asiapitoiseen tekstiin:)

Luonnonmukainen TÄI-HOITOÖLJY
noin. 100ml (tuplaa annos pitkille ja paksuille hiuksille)
kookosöljyä 100ml
teepuuöljyä 20 tippaa (n. 1ml)
piparminttuöljyä 10 tippaa
laventeliöljyä 10 tippaa

Saivareiden poistosuihke

1 osa omenaviinietikkaa (Epäasiallinen sivuhoumatus taas Flown asialliseen tekstiin:Sankarini Etikka!!)
1 osa vettä


Tee näin:
1 Aloita käsittely levittämällä öljyseos paksulti ja huolella hiuksiin. Peitä hiukset suihkumyssyllä tai kelmulla ja anna vaikuttaa mieluiten yön yli. Jos tämä ei ole mahdollista niin anna seoksen olla hiuksissa kuitenkin vähintään 3 tuntia. Vaikutusajan jälkeen pese hiukset useamman kerran shampoolla, jotta kaikki öljy lähtee hiuksista.
2 Suihkuta hiuksiin omenaviinietikkaseosta ja kampaa hiukset täikammalla pienissä osioissa. Poista kaikki saivareet huolella.
3 Kuivaa hiukset föönillä (täit eivät siedä lämpöä). Jos haluat tehokäsittelyn, voit lisäksi halutessasi käsitellä hiukset suoristusraudalla. Tee se pienissä osioissa, tyvestä latvoihin edeten, jotta kaikki jäljelle jääneet saivareet tuhoutuvat.
4 Tee uusintakäsittely öljyllä 8 päivän kuluttua.

Muista: Toista täikampaaminen joka päivä, muutaman päivän ajan.
Säännöllinen kampaaminen on tärkeää, jotta kaikki saivareet saadaan poistettua. Yleisin syy täiden uusiutumiselle on nimittäin juurikin huolimaton kampaaminen tai kampaamisen unohtuminen kokonaan. Muistathan puhdistaa kamman huolella käyttökertojen välillä!


Että jos omenaviinietikka tehoaa, niin ei ne meille toivottavasti kulkeudu. OU JEE! Mutta sitten ne toiset pirulaiset, eli kihomadot. Niistä ei ONNEKSI ole mitään henkilökohtaista kokemusta, enkä todellakaan sitä toivokaan. 

itsehoitoapteekki.fi -sivustolta opiskelin, että kun perheessä havaitaan kihomatoja, kaikkien tulee ottaa samanaikaisesti kihomatojen häätöön tarkoitettuja pyrviini-lääketabletteja, joita saa apteekista ilman reseptiä. Seuraavana päivänä pitää vaihtaa ja pestä vuodevaatteet sekä lasten unilelut. Normaali pesu 60 asteessa riittää. Vessan voi pestä huolellisemmin kuin normaalisti, mutta muuten perussiivous riittää. Lääkehoito tulee uusia kahden viikon kuluttua.
Perheen on hyvin tärkeää pestä kädet riittävän usein, eli kotiin tullessa, vessassa käynnin jälkeen ja ennen ruoanlaittoa ja syömistä. Potilaan alapää kannattaa pestä illalla ja aamulla sekä yöllä, jos lapsi herää kutinaan. Pesu vähentää munien määrää. Alapesun jälkeen pitää pestä myös kädet. Takapuolen raapimista tulee välttää ja kynnet on syytä pitää lyhyinä.

Sitten kun googlailin lisää, löytyi huomattavan paljon kommentteja, että madot olivat ihan innoissaan jatkaneet elämäänsä pyllyssä pyrviini-kuureista huolimatta. Vaikka kaikki hygienia-, siivous-, ja lääkintä-asiat olivat kunnossa, madot vaan iloisesti munivat lisää pikkuruisia munia, joista kehittyi entistäkin suurempi matosuku. 

Natural Health365 -sivustoilta löytyi luonnon oman apteekin apu. Valkosipuli, papaija, kookosöljy (!!!), kurpitsan siemenet ja ananas! Kaiken lisäksi siis ihan mielettömän maukkaat lääkkeet. 

Tuli siinä lueskellessani mieleen, että joskus miljoona vuotta sitten, kun olin Tansaniassa töissä, paikalliset söivät “kuureina” papaijan siemeniä. Selkeästi siis vanha, toimiva keino, koska mitään apteekkeja tai lääkäreitä ollut tarjolla silloin ikuisuus sitten, jos vieläkään, siellä kauhean kaukana kaikesta.“The seeds of this fruit have been studied and found effective against human intestinal parasites; the research was published in The Journal of Medicinal Food. In this study, a combination of papaya seeds and honey was fed to 30 children with intestinal parasites and after 7 days 23 of the 30 were cleared of the infestation. Isn’t that amazing!” Näin ihmettelee myös 365-sivusto! Luonto on ihmeellinen, sanon minä!

Valkosipuli pitäisi syödä raakana, jotta se tehoaisi kihomatoihin. Niellä paloina, viipaleina tai murskattuna -siitä sitten valitsemaan, jos matoinvaasio osuu omalle kohdallesi. Hajuhaitat lienevät yhtäläiset tavasta riippumatta, mutta madot vai valkosipulin haju…? Ei vissiin hirveästi tarvitse pohtia!

Kurpitsansiemenet lamaannuttavat sisäloiset, ja kropalla on mahdollisuus puhdistautua niistä. Ne ovat niin monikäyttöisiä, ja tehoavat kypsennettyina, raakoina, paahdettuina, ihan miten vaan, joten helppoakin helpompi lääke. Ananas puolestaan tuhoaa matoja oikein urakalla. Mainitaanpa sivustolla myös esim. omenasiiderietikka (!!), joka luo loisille epäedullisen elinympäristön. Kookosöljy ja omenaviinietikka; niillä kyllä selviää melkein mistä koettelemuksista vaan.

Jotta pyllyjutut eivät loppuisi tähän, löysin monelta eri saitilta vinkin myös itse pyllyn kutinaan. Arvatkaas vaan, mikä on salainen ase tässäkin….? NO TIETYSTI KOOKOSÖLJY. Kookosöljyn sekaan voi tämän illan tutkimuksen perusteella laittaa eteerisiä öljyjä (tea tree, laventeli ja rosmariini bongattu), tai silputa raakaa valkosipulia. Sitä sitten hieroo pestyyn pyllyreikään, niin moro äitimadot ja munat, ja hyviä unia matojen valtaamalle ihmiselle. 


Mutta mitäs enempää jaarittelemaan, vaan töihin!! Ennen lopullisia morotteluja, KERROTHAN, jos testaat näitä, ja miten ne toimivat? Ihmiset ja madot ovat tietysti yksilöitä, mutta mukava olisi kuulla, jos jostain vinkistä on apua TAI jos on jotain muita hyviksi havaittuja jo testattuna. Nyt se moro!

P.S. Kävin eilen treenaamassa, ja kauhea nälkä iski, ja kookosöljykin oli loppu. Salia lähin kauppa on Lidl, joten kurvasin sinne. Yleensä olen näine ZW-tarvikkeineni Prismassa, jossa  pussukkani ja nyssykkäni irtotuotteille on jo tuttu näky. Lidlin kassa ihasteli itse (huonosti) vanhasta lakanasta väkertämääni pussukaa, ja sanoi, että voi, kun näitä näkisi enemmän! Tuli niin hyvä mieli!!

P.S. 2. Tosi tarkat näkevät myös kuvausalustasta, miten käy, jos kalkkimaalilla maalaa, muttei suojaa maalikerrosta. Ja käyttää alustaa paikassa, johon kaikki perheen ihmiset laskevat kaiken mahdollisen,; varsikin kahvi- ja teekupit! Voihan nolous, mutta nyt ei ole aikaa enempään kuvailuun, joten olkoon siinä merkkinä perhe-elämästä! 




Kommentit

  1. Hei, kivalta vaikuttaa blogisi, parannusehdotus vain että mieti vielä blogipohjaa, nyt on aika hankala ja luettavuus on omasta mielestäni vaikea kun on yläpalkki ja sit teksti "kapeana" keskellä. Luen macilla chromella jos merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kun on teknisesti niin taitamaton, niin en kyllä ymmärrä, mistä voi johtua. Itselläni tekstipohja täyttää koko keskiosan sivusta, vain kapeat palkit sivuilla, ja on oikeinkin mukava lukea ja katsoa! Mac ja Safari itselläni. On nää semmoisia juttuja, että huhhuh! JAhka tulee talvi ja räntäsateet, niin perehdyn asiaan. Löytyykö joku univeraalisti toimiva pohja... Kiitos kommentistasi! Mitenköhän näkyy muilla tämä?

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua