DIY hoitoainepala hiuksille



Olen käyttänyt hiustenpesuun vallan itsetekemääni palashampoota ja hoitoaineeksi suihkaissut pullosta laimennettua omenaviinietikkaa pesun jälkeen.  No nyt kun ferritiinitasot ovat nousseet niin paljon, että tekee mieli jo treenata (meidän upouudella ja superhienolla) crossfitsalillamme, ihan siis hiki päässä, eikä vaan ihastellen muiden komeita ja kauniita, urheilullisia vartaloita ja suorituksia jonkun sisäpyörän päällä veltosti notkuen, niin on tullut ongelma. Se etikka kyllä haisee, kun päänahka hikoaa. ja kasvot. Kun käytän sitä kasvosuihkeenakin, niin joo-o; ihan selvä omppuviinietikan haju tai tuoksu se alkaa nenään tuntumaan... Ei kai siinä mitään, jos olisi yksin, mutta kun tykkään treenata ohjatuilla tunneilla muiden kanssa yhdessä, niin jotenkin se häiritsee itseä, kun kuvittelee sen hajun häiritsevän muita. 
 

Onneksi on jonkinlainen tekemisen meininki palannut elämääni, ja muistin hoitoainepalan, jonka joskus miljoona vuotta sitten ostin Lushista. Se haisi ihan mahdottoman paljon jollekin tuoksulle, eikä nykyinen tuoksuherkkä nenäni sellaista kestäisi enää. Onneksi on Pinterest ja google ja niiden avulla löysin ohjeita, joista kehittelin oman superhelpon hoitoainepalaseni.



OHJE:

50 g kaakaovoita
50 g kookosöljyä
50 g mehiläisvahaa
50g sheavoita
2 rkl arganöljyä
10-15 tippaa E-vitamiinia
15-20 tippaa piparminttua eteerisenä öljynä

Sulata kaikki kovat rasvat vesihauteessa. Lisää sulaan öljyseokseen argan-öljy , e-vitamiini ja eteerinen öljy. Jäähdytä ja irrota muotista.

Säilytä viileässä ja kuivassa. Pitäisi äilyä noin vuoden.


Valmistusaika oli ehkä vartti, maksimissaan.  Sheavoi kosteuttaa ihon lisäksi hiuksia. Kookosöljy on tropiikin ssuperaine hiuksille; kosteuttaa, antaa kiiltoa ja suojaa, samoin kuin kaakaovoi ( ja sitä voi kayttää leivontaan.... ;) ) Arganölyn sanoataan edesauttavan hiusten kasvua, samoin rosmariinin eteerisenä öljynä, mutta valitsin piparmintun tuomaan pirteyttä rosmariinin vähän raskaamman tuoksun sijaan.

Miten tätä sitten käytetään? No otat sen suihkuun mukaan. Kun olet pessyt hiuksesi, hieraiset käsiisi hoitoainepalaa ja levität hiusten latvoihin. Älä hiero päänahkaan ellet halua öljyisiä hiuksia. Omat latvani ovat niin kuivat, että niille tämä toimii kuin unelma, MUTTA liikaa ei kannata laittaa. Sitten vaan huuhtelet lämpimällä vedellä. 

Tuoksu on kaakaovoin ansiosta niiin NIIIIIIN taivaallinen, että tätä tekisi mieli syödä. Edes vähän nuolaista...... Parasta on tietty se, että mitään vahinkoa ei tapahdu, vaikka sen tekisi, sillä kaikki ainesosat ovat myrkyttömiä ja kemikaalittomia. Kotimaisuusaste on mitätön, mutta eipä rahdata taas vettä muovipullossa ympäri maailmaa kemikaaleihin sekoitettuna niin kuin on laita nestemäisissä hoitoaineissa. Nyt kelpaa siis hikoilla treeneissä ihan oikein olan takaa! Ei tule kenellekään kanssatreenajalle pakkomiellettä saada etikkakurkkuja, nyt tulee pakkomielle saada minttusuklaata!

Kuvausrekvisiitan piparmintut löytyivät vielä puutarhasta. Sellainen marraskuu! 


 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY: Palasaippua