Saippuaa jos jonkinlaista


Superhelpon nestemäisen käsisaippuan ja käsitiskiaineen ohjeen saat tässä:

- Raasta desin verran puhdasta, aitoa marseille-saippuaa. Minä vetelin ihan käsipelillä, ja hyvin onnistui.


 - mittaa kattilaan pari desiä vettä, ja kaada raastettu saippua joukkoon. Älä keitä tai kiehauta, vaan lämmittelet vaan hellästi saippuaa niin kauan, että se liukenee veden joukkoon.

- Kun seos on hiukan jäähtynyt, lisää muutama ruokalusikallinen etikkaa

- käsitiskiaineen joukkoon voit lisätä kaksi ruokalusikallista glyseriiniä, jos tahdot hiukan jäykempää tavaraa pullostasi tulevan. Lisäsin myös muutaman tipan teepuuöljyä desinfioimistarkoituksissa

- valinnaisina aineosina voit lisätä käsisaippuaan 3 rkl glyseriiniä, hiukan kookosöljyä kosteuttamaan kätöset ja tuoksua antamaan haluamaasi eteeristä öljyä. Minä pistin laventelia ihan vaan siksi, että sen pitäisi rauhoittaa... Saippua toimii, rauhaa en ole havainnut taas tänäänkään!


REUSE -periaatteella käytän loppuun muoviset pullot, ja sen jälkeen koitan löytää lasiset vastineet. Käsitiskiaine meni vanhaan Ecover-pulloon, ja nestemäinen saippua vanhaan Palmolive-pulloon. Esteettisenä ihmisenä oli pakko nyppiä jo aikaa sitten etiketit pois. Mukava olisi väsätä joku kaunis tilalle, mutta ei taida taas talvi riittää!

Marseille-saippua on pakattu muoviin, mutta isosta palasta saa raastettua kyllä raaka-aineet hurjaan määrään näitä nestemäisiä. Nestemäiset pesuaineet, suihkusaippuat -mitkä vaan- ovat huonoin mahdollinen valinta, jos ekologisuus on vaakakupin toisessa reunassa. Näitä tehdessä konkretisoituu sen, miten paljon vettä eri muodoissa rahdataan maapallon ympäri eri suuntiin. Hulluahan se on, kun asiaa alkaa ajattelemaan. Samoin kuin se, että yhden tuollaisen pienen muovipullon valmistamiseen menee monta litraa vettä, puhumattakaan öljystä. Otan hänestä nyt kaiken irti!


Tässä vielä ohjeet inasen tarkempina. Tuttuun tapaan sinne päin mitoilla tehty, Huomioitavaa on se, että nämä eivät vaahtoa, ja vaikka glyseriiniä lisäilinkin, on koostumus silti vetisempää, kuin kaupasta hommattujen saippuoiden. Mutta vaahtohan ei puhdista. Tämä puhdistaa jopa suht rasvaisetkin astiat. Käsiin jää mukava tunne kookosöljyn jäljiltä. Normaalisti pesen kädet ihan vain vedellä, mutta tänäänkin niissä oli ihan sitä itseään, eli lehmän jätöksiä. Jokseenkin mukavampi pistää veden lisäksi jotain ainetta, jolla saa puhtauden lisäksi muun tuoksun sen kaiken maailman hajujen tilalle...

Aikaa kului valmistukseen maksimissaan vartti, ja molemmat putelit olivat tehtyinä. Ei mene siis haaskuun sitäkään!Loppuun vielä muisto ihanasta päivästä viime heinäkuulta.... Tätä kaikkea toivon elämääni enemmän!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365