Supervoimalla vuoteen 2018

*English text below*
Hyvää vuotta 2018! Niin oudolta tuntuu jopa näppäillä tuo luku, saati käsin sitä koittaa muistaa kirjoittaa... Olemme koko perhe olleet uskomattoman terveinä koko vuoden 2017, ja toivon saman homman jatkuvan myös tänä vuonna. Muistan ikuisesti vuoden 2014, jolloin lapsilla ja itselläni oli vuoden aikana 4 vatsatautia ( ja vain yksi lapsista tajusi oksennuksen tullessa juosta vessaan tai ämpärille... Let me tell you, pyykkiä oli!!), lukematon määrä flunssia, parit korvatulehdukset, muutama poskiontelotulehdus... Kaiken kruunasi elämäni ja lasten elämän ensimmäinen täiepidemia. Pyykkiä oli jälleen...Osaan todellakin arvostaa tätä, että olemme kaikki välttyneet pöpöiltä, tai kukistaneet ne ennen kuin ne meidät! Salainen aseeni omalta kohdaltani paljastuu tässä! Pentuset eivät -yllätyyyys- tästä hirmuisesti ole innostuneet. Kannattaa laittaa muistiin tämä ohje, vaikka juuri nyt flunssa ei tunnu kutittelevan kurkkua. Vielä suuremmalla syyllä ota tämä käyttöösi, jos flunssan kourissa parhaillaan kärvistelet.
Tässä juomassa on luonnon omat supervoimat käytössä, ja ainakin omaa oloani se on helpottanut heti, kun pienimmätkin flunssan oireet ovat tuntuneet iskevän päälle. Parasta on tietysti myös se, että jos käytössäsi on kestohedelmäpussit, saat tehtyä tämän lähes ilman mitään jätettä.

Tarvitset:
  • tuoretta inkivääriä
  • Tuoretta chiliä
  • Tuoretta kotimaista valkosipulia (tai ei ainakaan kiinalaista… Luitko kiinalaisten valkosipulien valkaisusta?!)
  • Ceylon-kanelia tai kanelitangon, jos pidät niin kokonaisia neilikoita, tähtianista...
  • Hunajaa
  • Kiehuvaa vettä litrakaupalla


Raasta inkivääri hienoksi. Silppua chili ja valkosipuli. Lisää haluamasi mausteet. Laita kaikki (kauniin) kupin pohjalle, tai t-sihtiin. (Annostelu ihan oman mielen mukaan. Itse pistän suht reilun kokoisia määriä jokaista. Sääli niitä, jotka lähelläni joutuvat olemaan !) Kaada päälle hiukan kuumaa vettä, ja anna hautua hetki. Lisää hunaja, ja enemmän vettä. Juo tätä mukitolkulla. Tunne, miten lämpö valuu pikku hiljaa koko kehoon, ja samalla flunssan ote pikku hiljaa hellittää.
Mutta hei; tänään palautuu loppu perheestä Irlannista. Lähden pistämään kiukaan pesään puita, ja saan kuurata pentusista lentokentän pöpöt pois. Terveyttä ja onnea JUST SUN vuoteesi!


This super drink has kept me healthy all through 2017! I drink it straight away when I feel first symptoms of flu. And I drink litres after litres from my massive and oh so pretty mug.

If you use your reusable veggie bags, this is a true zero waste cure!

You need:

- fresh ginger
- fresh chili
- fresh garlic
- spices which make you happy; Ceylon cinnamon, cinnamon sticks, star anis...
- honey
- boiling water

Grate ginger fine. Chop chili and garlic fine, and add them and the spices if you choose to use them into a beautiful mug. And bad with exact amounts. I just throw studs in... ;) Add little bit od boiling water and let them swim for a while. Add honey and more boiling water and enjoy!

But now I must go and add wood into the sauna. Rest of the family is returning from Ireland and I want to wash all the airport germs off my kiddos! 

Have a healthy and happy 2018 <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365