Karva-asiaa

*English below*

Täällä lähti kolmas tehoton viikko käyntiin. Olin jo kovasti haaveillut metsätöistä ja urheilusta, lenkeistä muullakin kuin etanavauhdilla ja siitä, että maku- ja hajuaistit palaisivat.  Lääkäriin piti mennä, ja sain kuulla aikamoisen läksytyksen siitä, miten kaltaiseni hyväkuntoiset, urheilevat ja itsepäiset ihmiset tulevat AIVAN LIIAN MYÖHÄÄN hakemaan apua. Joka vuosi sama juttu. Tammikuussa tulee tauti, ja se kestää ja se kestää JA SE HITTO SOIKOON KESTÄÄ!!! Eli itsepäisen lisäksi myös ehkä vähän tyhmä. Hmm…..

Mistään hinnasta en kuitenkaan tahtonut jättää väliin Crossfitin epävirallisia SM-kisoja, eli Winter Waria. Koska kuumetta ei ollut, matkailin bambukupin, vesipullon, eväskassin ja ihanien treenikavereiden kanssa kohti Tamperetta. 

Vanhastaan muistin, että Tampere Arenalla tulee aina katsojallekin hiki, joten kerrospukeutuminen oli päivän sana. Koska treenit ovat omalta kohdalta olleet todellakin nollassa, on sellainenkin naisille jostain kumman syystä sälytetty juttu, kuin sheivaaminen jäänyt kokonaan. Kyllä olisi muuten helppoa,kun pystyisi olemaan ihana vaan au naturel, niin kuin 99% viime kesän Natural High Healing -festivaalin väestä. Mutku ei niin ei. Ainakin kainalot on pakko hinkuttaa ennen treenejä, kun niistä narutopeista kerta tykkään, sääret onkin välillä hyvin kyseenalaisessa kunnossa, ja tietty JUST niinä kertoina tehdään jotain sellaista, jossa pari pitää nilkoista kiinni…. SORI VAAN kaikki mun parikseni joutuvat.

Minähän tietty olen sortunut markkinakoneiston uhriksi, ja tuollaisella Gilletten LadyShavella vinguttanut menemään. Välillä vinguttanut jopa niin vauhdikkaasti, että nilkassa on edelleen valtava arpi. Kiire oli treeneihin kesällä, ja säärikarvat olisi voinut vaikka letittää, kun olin keskittynyt vain ympärivuorokautiseen mansikkapellolla olemiseen itsestäni huolehtimisen sijaan. Googlailin hinnat; muovia muoville -paketti, jossa on itse varsi ja terä maksaa 13.95. Vaihtoterät sitten niiden “luksusasteesta” riippuen 17.95-19.95 euroa, neljän kappaleen yksittäispakattuna pakettina. AARRGH, mikä määrä muovia! Irlantilainen on käyttänyt (ja minäkin salaa joskus, kun omat terät ovat tyystin tylsistyneet. AINA ja poikkeuksetta olen jäänyt kiinni…. #perheriita ) Gillette Mach 3 -vartta. Se + 4 terää maksaa 22 euroa, ja siihen sitten vaihtoterät 15.95 euroa viiden kipaleen paketissa. Eli yhteensä meidän karvojen ajeluun yhdellä koneella ja vaihtoteräpaketilla/hlö menisi vuodessa 69.85 euroa. Tosin on nyt sanottava, että varsi on jo ikivanha, mutta vaihtoteriä saa kyllä kepeästi näinkin vähäisellä sheivauksella menemään pari pakettia vuodessa. Ja niitä teriähän ei pysty kierrättämään, koska niissä on vaikka mitä materiaaleja samassa pienessä esineessä.


NO EI ENÄÄ! Ostin nääs meille yhteiseksi tuommoisen lapsuuden ajoiltani tutun oloisen oikean partahöylän! Se on kaunis; paljon kauniimpi kuin nuo muovihässäkät. Itse koneen hinta oli 29.90 ja sitten ostin siihen testipaketin teriä. 20 kappaletta sai hintaan 9,90, ja ne kestänevät kyllä hyvällä hoidolla muutamankin vuoden, jos on Shave Clubin MIESasiakkaita uskominen JA ne voi kierrättää, toisin kuin nuo Ladyshaven multimateriaaliterät. Ehkä naisten karvat kuluttavat kuitenkin terät nopeammin, tiedä sitten sitäkään, 
mutta tässä se pikku hiljaa selviää. 


Winter Wariin tämä liittyy siis niin, etten halunnut näyttää unkarilaiselta kuulantyöntäjältä siinä vaiheessa, kun kädet nousevat kannustuksen yhteydessä kohti kattoa. Niinpä uskaltauduin testaamaan Muhlen höylän, ja OU MAI GAAD!!! MIKSI ihmeessä olen käyttänyt tuota muovivekotinta kaikki nämä vuodet?!?!?! Tuohan veteli ihan ihoa myöden niin siistin lopputuloksen, että en ikinä milloinkaan Venuksilla ole vastaavaan päässyt. I H A N A!! Ja niin kun jännitin kainaloiden sheivaamista, kun se on sellainen hankala kuoppa, mutta ihan turhaan. Eikä yhtään pienintäkään viiltoa ihoon. Vähän innostuin sitten oikein sääriäkin sheivailemaan, vaikka ei ollut mitään pelkoa, että ne villasukista Tampereellakaan vapautuisivat. 


Hipiltä siis täysi kymppi tällaiselle “pappa-sheivarille”! Enemmän kuin hintansa väärti. Leidisheivit saavat kaapin pohjalla odottaa sitä hetkeä, kun Muhle on joko hukassa (IHAN mahdollista, sillä vaikka kukaan ei mitään tunnusta, hukassa tällä hetkellä on mm. Kaksi keittiöveistä, yksi takkalapio, jolla saisi tuhkat siivottua, yksi koirien kaulapanta… Kuusi silmää tuijottaa ihan mistään mitään tietämättöminä takasisin, kun kyseisteb tuotteiden perään kyselen.) tai terät ovat loppu. Muuten en vapaaehtoisesti enää ikinä käytä mitään muuta! Love my pappasheivari!!


I changed my shaver to this looooovely looking safety razor, which I ordered online and left it for Irish to use, since I have been sick. It had been cold and constant snow here in Finland, and since I haven’t been able to do any sort of sports for bloody 3 weeks, I haven’t spend my “busy” sick days shaving any part of my body. 

BUT there was Crossfit Finnish Championship competition last weekend, and I wanted to go there no matter what is the sickie situation. I knew it is a hot venue (not just because the athletes are so bloody H O T), but also because of the cheering and excitement. So I was forced to shave to be able to have short sleeve tunic on. Then I packed my bamboo cup, glass water bottle, huge bag of snacks and got ready for the shaving.

I decided to go only for the armpits, since woollen socks are permanent part of my body during winter months. It was bit spooky to try the shaver for the first time, but oh my; this was a point of no return. It just shaves like a dream! Really smooth and clean skin. And I have managed to make massive scars on my legs with Gilette Venus, but with this nothing. I was so amazed that had to do my legs also. Brilliant!

No more single packed, non-recyclable blades, no more plastic on plastic on plastic packaging bought every so often. I did quick calculation; one “machine” plus one package of blades per year for me and Irish would cost over 69 euros. Where as this beauty cost 29.90 and the tester package of  20 blades was 9 euros… Cheering like mad! This is saving money and nature big time!

I also find it very beautiful item; it reminds me of my childhood, when all the older menaced only that sort of thing to shave. It just made me feel old too…. BUT strong, very strong recommendation for safety razor!

And yes; crossfit competition was amazing… And tapas bar after that, and people who I went with! <3
Kommentit

 1. Eikö vaan ole hyvä vekotin! Itselläni on isävainaan vanha höylä, varmaan yli 50v. vanha ja hyvin pelittää edelleen. Kiireessä kyllä saa olla tarkkana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava vekotin! Ja ihan mahtavaa, että sulla on tuollainen vanha! Mä kanssa mietin, että saattaisi löytyä käytettynäkin ihan uuden veroinen höylä. Päädyin nyt tuohon uuteen, kun meitä on kaksi sitä käyttämässä, ja tavoitteena loppuelämä sillä vedellä! :D

   Poista
 2. Hei! Olisko mahdollista saada juuri tuohon kyseiseen höylään linkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Eeva täällä anonyyminä, kun kommentointi ei muuten onnistu. Kiva, omassa blogissa! :D https://www.shaveclub.fi/tuote/muhle-r89-partahoyla/ tuossa on linkki höylään. On ollut TODELLA hyvä!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365