Kun ei vaan ihan itte aina tartte!

Kirjoitustauon syy on tällä kertaa babyboom; vasikoita pukkaa joka leidiltä, ja ihan liian monta eri tavalla ongelmallista tapausta on osunut tälle keväälle. En siis suosittele kenellekään juuri tällä hetkellä siistin sisätyön jättämistä, ja siirtymistä luomufarmariksi…. ;) 


Ihan itte -syndrooma on myös samalla kieltosuosituslistalla. Siitä kärsii usein tällaiset ylisuorittajat, jotka eivät tajua, että ei tarvitse itse osata ja kyetä kaikkea alkaen koneremonteista päätyen juhlapuvun ompelemiseen. Tai minun tapauksessani ihan mihin tahansa ompelemiseen… Koko talven on ollut tarkoitus ommella kesto”vanu”lappuja ihon puhdistukseen, mutta koska tiedän taitoni ja hermorakenteeni, kun hommat menee pyllylleen, niin en ole saanut aloitetuksi.

Meillä on tässä pikkukylässämme muutamakin kahvila. Yhdessä niistä myydään myös käsitöitä ja lahjatarvikkeita, ja ihastelin ääneen kauniita k’sin väkerrettyjä imetyssuojia. Siinä tuli mieleeni kysyä, että saisiko tuolta taitavalta ompelijalta tilata myös noita haaveilemiani kestolappusia. Ja heti siihen suostuttiin, jopa riemumielein, ja kehoitettiin miettimään ja ehdottamaan myös muita kestotuotteita ja ekologista käsityötä. Lappujen teossa ei kauaa kestänyt, ja että ne ovat kauniita!!! Ihan täydellisiä myös käytössä. Säilytän niitä kylppärissä vanhassa tops-puikkorasiassa, johon ne mahtuvat täydellisesti. Samalla saan pidennettyä muovirasian elinkaarta. 

Oman kylän ja Rauman alueen ihmiset; Pyörnin kahvilasta näitä saa, ja samalla voit ehdotella omia ideoitasi myyntiartikkeliksi. Eikä ole edes kalliita; 10 kpl taisi olla 10 euroa. Ei muovia, ei roskaa kun otat vielä mukaasi oman pussin, johon nämä saat pakattua. Jos et asu lähiseudulla, etsi vastaava kahvila/käsityö-/lahjapuoti, johon voit kestotuotteita myyntiin ehdottaa. 

Lisäksi lykkäsin törkeäsi isän naisystävälle muutaman reikäisen pyyheliinan, ja pyysin surauttamaan saumurilla parit siivousliinat ja pesuhanskat. Hän teki ystävällisesti työtä käskettyä, kun vaan malttoi olla hetken pohjoisen Lapista poissa, ja hyvää matskua syntyi sieltäkin (ja ihan ilmaiseksi vielä. HAH! Olen niin kauhea!)


Eli ei kaikkea tarvitse osata tai ehtiä itse.... Pitää tajuta omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja päättää, mihin aikansa haluaa käyttää. Minä käytän vähäiset omat vapaa-aikani mielummin urheiluun, valokuvaamiseen, kirjoittamiseen, retkeilyyn, punaviinin juontiin, pullan leipomiseen tai vaikka sateen kuunteluun kuin siihen, että otsasuonet kireänä opettelisin ompelemaan. TOSIN; tähänkin kahvilan ihana täti kertoi vinkin; heillä on käsityöpiiri, jossa on kuulemma tumpeloimmatkin opetettu ompelemaan ja kutomaan. HMMM.... He eivät ole vielä tavanneet minua!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365