Millai meni? Kierrätysasiat nääs!

Aamulla vein nuorimman luomulapsosen viimeistä kertaa päiväkotiin, ja samalla tyhjensin auton tavaratilan kierrätyskamppeista. Ja ei ehkä ois pitänyt tehdä sitä aamulla, kun nyt valtasi ärsytys mieleni, ja siitä ei sitten helpolla pääse eroon.

Nääs; mielestäni ihan selvästi on metalliastian isossa infolappusessa kerrottu, mitä saa ja mitä ei saa laittaa. Vai mitä tuumaat? Saatko selvää tuosta?


Astian kun avasi, niin ihan ok oli sisältö. Mutta tuo "Ei saa laittaa" -kohdan toinen pallero: "Astian aukkoa suurempia esineitä" - sitä ei ilmeisesti jakseta enää tavata, sillä molemmin puolin kierrätysastiaa oli sitten tämä näky:


NOIN! HYVÄ!! "Jätetään ne ny siihen vaa! Kyllä se kuski ne siitä heittää kyytiin, ja ei siinä oo ku ihan vähä vaa tota maalii!"

Muoviastiaan oli pitänyt tunkea kymmenkunta rikkinäista ämpäriä, ja yksi pulkkakin siellä on näkynyt. HYVÄ! JUST NOIN; nehän ovat tunnetusti pakkausjätteeksi helpostikin tunnistettavia esineitä. En näemmä kyennyt niistä ottamaan kuvaa, kun niin höyrysi pää.

Lasiastiaan meni meiltä melkomoisesti tavaraa, koska luomulasten lempivälipala vanhempien ollessa pellolla 24/7 on ollut Piltti-soseet. SAA LAITTAA -kohdassa on selkeästi kaksi (2!!!!!!!!) asiaa: Lasipullot ja lasipurkit. Aika selvää? Alla vielä iso lista "Ei saa laittaa"- asioita, ellei tuo "Saa laittaa" ole tarpeeksi selvästi ilmaistu.


Ja miten meni???Noin, JUST HYVÄ!!! "Laita ne ny sinne vaa! Kyllä ne sit erottelee nua puuosat ja saranakki! Lasi ku lasi!!!"

Sitten oumaigaad; vierekkäin on astiat pahville ja paperille. Ihan kolmen askeleen päässä. Isolla on laitettu mitä EI SAA LAITTAA. Selkeää minunkin sumealle päälleni.Mutta millailla meni Rauman Lapissa? TADAAAAAAAA!!!!!!!!NOOOOOOOOOOOIN meni!!!! Kivasti! "Heitä ne ny sin paperiastiaan vaa. Tua luukkuki tuas pahviastias o nii piän, etten mää ala sin mittää tunkee! Mul oo aikaa alkaa noit ny pilkkoo piänemmiks! Sin vaa!! " 

Millaisen kierrätyskoulun sitä sais kehiteltyä pakolliseksi? Vai saisinko jotain rahoitusta sille, että seisoskeli noiden astioiden vieressä kouluttamassa selkeästi lukutaidottomia kanssaihmisiä? Mä lähden nyt pellolle, kun mua niin näköjään kyrsii tämä asia. Miksei sitten voi ihminen pistää sinne hiton sekajäteastiaan romujaan, jos on epävarma ko. asian kierrätettävyydestä? Ja se, että tajuaa tuolla astioilla, ettei tämä nyt sovikaan tänne mihinkään tarkoita sitä, että se tungetaan vaan johnkin mikä nyt sattuisi olemaan ehkä lähimmäksi oikea. VIE SA TAKAISIN KOTIISI!!!! SINÄ OLET SIITÄ VASTUUSSA!!!! Ihmiskunta on kyllä niin tekemässä itsemurhaa. Moro, ja mukavampaa perjantaita sulle! Mä koitan saada verenpaineeni laskemaan. Kyllä se viimeistään sunnuntaina, kun lämpenee....

Kommentit

 1. Tämä asia ärsyttää myös minua suunnattomasti. Ekopisteetkin jouduttu poistamaan ihmisten välinpitämättömyyden vuoksi. Sinne vietiin kaikkea kalaverkoista (vieläpä kalat kiinni) lähtien. En käsitä miten ihmiset eivät välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se vastuun kantaminen asiassa kuin asiassa on nykyään osalta täysin hukassa. Tässäkin ”jonkun muun” pitäisi ilmeisesti hoitaa asiat. Jos sitä planeettaa kuormittavaa romua saa kannettua kotiin, on huolehdittava saman romun luontoa vähiten kuormittava poistaminenkin... tää tietty ihmistyyppi vaan on hankala!!

   Poista
 2. Suosittelen jokaiseen kouluun, päiväkotiin, kerhoon ja työpaikkaan marttojen ja 4H:n ohjeita kierrätyksestä. Ja jokaiselle pakollinen marttajäsenyys. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!!! Ja muutama tiukka, vanhan koulukunnan takenoshit -Martta valvomaan noita kierrätysastioita! 😃

   Poista
 3. Tämä ärsyttää myös minua >:| Asuttiin pitkään yksityisellä vuokranantajalla, ja ilmeisesti väärin lajitellut roskat tulevat taloyhtiön maksettaviksi(?), koska kaikki roskat olivat aina oikeilla paikoillaan. Nyt kun muutettiin jonkun lafkan omistamaan taloon, niin yhtäkkiä roskien lajittelu onkin Jonkun Muun Ongelma™. On näkynyt mm. elektroniikkajätettä poltettavissa roskissa, potkulauta metallinkeräyksessä jne. Vanhat huonekalut, pyörät ja muut roinat jätetään rappukäytävään, koska siinä kerran lukee että ne poistetaan ilman varoitusta. Siis ilmainen jätteenkeräys, jee :)
  Huvittavinta/surullisinta on se, että kaikenlaista ongelmajätettä ilmaiseksi vastaanottava keskus sijaitsee ihan kävelymatkan päässä, eikä esim. toisella puolella kaupunkia. Huoh. En ymmärrä, miten ihmiset voivat olla niin välinpitämättömiä ja laiskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun Muun Ongelma herättää ihmisissä järjettömän välinpitämättömyyden! Tää on hurja tarina! Tsemppiä sun verenpaineellesi, jos se kuohahtaa näistä yhtä paljon kun mun!

   Poista
 4. Jos kävis liimailemassa kierrätyspisteisiin "nauhoittava kameravalvonta" - tarroja niin hillitsisiköhän se törpöimpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😃😃 niin vai tulisiko vaan hupparin huppu tiukemmin silmillä tekemään tätä samaa?!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365