ZW synttäritNo ni hei; blogi näemmä päivittyy noin 4 viikkoa myöhässä, ja tahti vaan hidastuu. Eli ZW-juhannuksesta kertoillaan joskus heinäkuun lopussa, ja heinäkuun jostain jutuista varmaan syyskuussa...Tämäkin stoori sai alkunsa jo maaliskuussa, jolloinka ei sitten ihan mennyt niin kuin piti. MUTTA kesäkuussa taas sain uuden mahdollisuuden ZW-synttäreiden järkkäämiseen. Ja hip hei; pianhan on marraskuu JA TAAS SAAN NÄITÄ JÄRKKÄILLÄ. ( Ihan vaan nyt sivuhuomautuksena jälleen kerran, että on se vaan lapsettomalle ja Irlantilaisettomalla helpompaa olla ZW...! Eikä nyt kukaan ota itseensä; olen tietoinen onnestani, koska olen saanut kolme tervettä lasta. )

Esikoinen, ja eka täysi kymppi! En voi tajuta, että se voi mitenkään olla mahdollista, mutta on se. No sitten piti järjestää ensin sukusynttärit, mutta koska ranch vei taas äitiä oikealle ja vasemmalle ympäri vuorokauden, jäi kavereiden kutsut väsäämättä. Niinpä ne piti sitten pitää vasta Power Cupin jälkeen, reilusti oikean päivän jälkimainingeissa.

NYT TSEMPPASIN!! Ja vaikka kuva-aineisto on puutteellinen, niin tässä tulee vinkkejä melkein ZW- synttäreihin.

1) Sukusynttäreillä ei kukkia kummempia koristeita kaivattu, mutta kaverisynttäreille vähän pyydettiin ilmapalloja. Tämän voit välttää hyvin päätymällä Prismaan varttia vailla sulkemisajan synttäreiden aattoiltana. Kun lapsi juoksee kamoja kieli vyön alla toisesta päästä Prismaa, ja itse hikikarpalot otsalla toisesta, niin unohtuu näppärästi moinen turha muovisaasta. Eikä niitä sitten juhlapäivänä kukaan kaivannutkaan!2) Lahjatoive oli rahaa, ja se sovittiin käytettävän harrastevälineisiin. Hienosti meni, ja nyt on uusi lentopallo, tarpeeksi pitkät ratsastushousut ja turvaliivi ratsastukseen shoppailtuna. Plus hiukan irttareita, mutta nekin monta kertaa käytettyyn pussiin. Kavereille ei tietty moista lahjatoivetta osoitettu, ja sieltä tulla tupsahti jos jonkinlaista lahjaa. Joka ikinen oli saajalleen mieluisa, joten olkoon niin, ja äiti purkoon poskiaan ihan hissukseen vaan!


3) Ihan turhaa hömpötystä tämän ikäisillä ovat lahjat vieraille. Miksi vieraat edes tarvitsevat lahjan?? Siellä ne ovat pistelleet vatsan täyteen herkkuja bileiden aikana, ja se päivä on synttärisankarin päivä, ei vieraiden päivä. Ihan tarpeeksi sokerihumalassa poistuivat kotoamme.

4) Ikuiset suosikkitarjoilut kaverisynttäreillä: vesimeloni, irttarit, jäde ja popcornit. Vesimelonista ainoa jäte on kompostiin päätyvät kuoret. Irttarit shoppailtiin sata kertaa käytettyyn pussiin, ja popparit väsättiin kattilassa, ei mikrossa. Yhdestä popparisiemenpussista tulee järjetön määrä valmista tavaraa, ja vain se yksi muovipussi kierrätykseen joskus aikojen päästä. Mikropopparit ovat pakattu pahvilaatikkoon, yksittäispakattu muovipusseihin ja vielä sitten se itse popparipussi. Helppo valinta, ja niin helppoa ja nostalgista niitä on paukutella kattilassa. Jätskiä hommattiin ihan pahvikuorisena litran paketeissa ja niin hyvin upposi neitokaisiin.

5) Sukusynttäreille väsäsin feta-nokkospiirakan ja banoffee pien, ja niistä tuli biojätteen lisäksi muutamat tetra pakit, jotka tietysti päätyivät kierrätykseen. Suklaaraakakakun roskat jäävät tulevaisuuteen, sillä kaikkia raaka-aineita jäi vielä pussukoihinsa.6) Omat mehut ovat tietysti juoru jo joskus helmikuussa, joten limpparia ostaa päräytin. Onneksi meillä on pullonpalautus. Sukusynttäreille tietty kaivoin MokkaMasterin naftaliinista, ja biojätettä syntyi sitten siitä.

7) Kesälapsen synttärikoristeet löytyvät omasta puutarhasta. Niin vauhdilla eteni kevät, että sukusynttäreiden herkät syreenit ja huumaavasti jo kesäkuun ensimmäisinä päivinä tuoksuvat juhannusruusut vaihtuivat pionien pöyhkäileviin kukkiin.  Kesälapsen synttäreissä on myös se hyvä puoli, että kaikki tahtovat kahvitella ja herkutella terassilla, joten siivoamisen määrä on minimaalinen ennen ja jälkeen juhlien, koska työn määrä muuten kesäaikaan on infernaalinen ennen ja jälkeen synttäreiden.


Mutta mahdollista on viettää lasten synttärit lähes ZW!


My oldest one is 10!!!! It happened already about a month ago, but since the farm has taken my time and energy, this blog is updating approximately 4 weeks late.....

It IS possible to have a ZW b-day party! Planning is the key, but sometimes being at the grocery shop 15 minutes before it closes helps also. There was absolutely NO TIME for anything else but essentials...

All time favourites for kids are watermelon, ice cream, loose candy and pop corn. Watermelon is so easy ZW treat; all that is left can be easily composted. Ice cream can be bought in cardboard wrapping, and that can be recycled. Loose sweets from the bulk isle we bought into the paper bag that has served tens of times in the same job. Pop corn was made in the old fashion way in a pot instead of microwave. That one bag of seeds makes sooooooo much ready pops. And the only waste is that one tiny plastic bag (can be recycled) compared with microwave pop corn when individually wrapped paper bags (of course in plastic wrapping....) are put inside a cardboard box. So much less packaging.

No gifts for the guests, because that day is a day for the birthday girl/boy. That is rather silly habit; kids are anyway getting their sugar rush and sore belly at the party.... Who would possibly need anything else???!

Gifts from the relatives were money in the envelope, and it was wisely invested into the gear needed for hobbies. Friends brought what ever they brought, but my lovely b-day girl loved every single present, and I was just breathing deeply....

Decorations were just flowers. Between parties was about 2 weeks, but the floral scene was completely different! It was fun to see. Also; summer parties are great, because everyone wants to be outside. No need for decoration or too much cleaning!

So ZW party is possible. Even more so than in our case, since this time of the year is bloody crazy! But I'm happy! And she was happy, and that is the main thing!!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY täisuihke ja muuta yököttävää

Oodi etikalle

Ostolakko 365