Mä oon vähän miettinyt...

...että miksi Suomessa on niin mahdottoman pienet tuomiot pedofiileille ja raiskaajille? Ja miksi se äskettäin ilmi tulleen poikia raiskanneen raiskaus- ja pedofiiliketjun kauheat väkivaltaiset tekemiset eivät ole saaneet lainkaan niin suurta julkisuutta, palstatilaa, huomiota ja kauhistelua kuin Oulun mamujen raiskaukset?

... että miksi nämä ovat "ilmastovaalit"? Kun kukaan ei kuitenkaan tee mitään, jahka kansanedustajan pallille pääsee.  Lupaukset tai sellaisiksi taitavasti naamioidut lausunnot unohdetaan heti, kun se oma kansanedustajan jakkara on sinne pyllyn alle varmistunut, ja ensimmäiseksi aletaan miettimään omaa palkankorotusta ja pikkasen jos löytyisi jotain kivoja työsuhde-etuja, joita voisi hyödyntää.

... että ketä sitä olisi pitänyt äänestää? 007 ja Mikki Hiiri ovat todennäköisesti ihan yhtä hyvät, kuin noissa tien varsien julisteissa olevat hymyilevät "Luota minuun, olen lujasti lempeä!" -naamat, tai vakavasti kameraan tuijottavat "Olen sanani mittainen mies"- naamat, tai hihat käärineet, pikkuinen virne huulilla olevat "Tässä on sinulle toiminnan mies/nainen! Nyt tapahtuu!!" -naamat. Äänestämässä kävin, mutta taisi tulla virhevalinta.

... että miksi lentomatkustaminen vaan lisääntyy, ja on ihan OK käydä talvisin Thaimaassa, keväisin Kreikassa, kesällä pikapyrähdys Pariisiin ja syksyllä stressiloma Floridaan. Some täyttyy tykkäyksistä, ja lentäminen on halvempaa kuin Onnibussin liput Raumalta Helsinkiin. Miksei huvilentämistä veroteta kovemmin? Ja miksei lentämisen todellisia päästöjä toitoteta? Lentoliikenteen päästöt ja ilmastovaikutukset eivät rajoitu mitenkään vain hiilidioksidipäästöihin, vaan se kuormittaa niin monella muullakin tavalla ympäristöä.

...että mistä tietää luotettavan tahon, joka oikeasti hyvittää lentämisen hiilijalanjäljen, eikä jossain joku tyyppi naureskele kattohuoneistossaan, kun pankkitili pursuaa hyväuskoisten ihmisten "hyvitysrahoja"? Kauhulla ajattelen sitä, kun koti-mamu ja lapset lähtevät Grannyn luokse - ja totta kai on mentäväkin. Mun ekologinen omatuntoni räjähtää, vaikka itse pysyn tukevasti täällä ranchin maaperällä.

... että miksei ihan joka tuutista huudettu 5.4. , että meidän osaltamme on kuulkaas tämän vuoden luonnonvarat laskennallisesti sitten tässä; kulutettu ja käytetty kolmessa kuukaudessa ja muutama päivä päälle!!? Että nyt eletään järvivedellä, liikutaan kävellen ja lämmitetään talo kuntopyörää polkien.

...että miksei kukaan koskaan uutisoi mitään sota-  ja aseteollisuuden ympäristövaikutuksista?

... että miksi suomalainen ruuantuotanto tuntuu olevan osalle kauhea synti, vaikka syömme maailman puhtainta ruokaa? Muualla maailmassa ruuantuotanto on ihan jees, ja jopa hieno juttu, että on asutettua maaseutua ja pikkutiloja ja lehmiä ja lampaita ja kanoja siellä ja täällä laiduntamassa. Jotenkin NIIIIIN idyllistä ja ihanaa! Mutta Suomessa se on lähes rikos, koska kaikkien pitäisi asua kaupungeissa ja loppu maasta olisi sitten suurta luonnonpuistoa. Paitsi Levi, että pääsee sinne sitten kevättalvella laskettelemaan ja juomaan minttushotteja Hullussa Porossa. :D Ai kauhea, mun ajatusten kulkuani.... En ole muuten koskaan ollut Levillä, enkä juonut minttushottejakaan ainakaan viiteen vuoteen.

... että miksei kukaan puhu siitä, mitä tapahtuisi, jos kaikki karjatilat lopettavat? Hypotettinen tilanne tietysti tällä hetkellä, mutta kun on tässä pikku-ranchillä nähdnyt sen, miten monimuotoisemmaksi on tullut esim. linnusto tässä omassa pihapiirissä ja lähistöllä noiden haikkujen myötä, niin miten käy niille? Kaikki pikkupellot metsitettäisiin, ja isommatkin, niin heippa kaikki linnut ja pikkunisäkkäät, jotka asustelevat, ruokailevat ja pesivät laitumien ja hakamaiden liepeillä. Entä luomutilojen peltojen lannoitus? Monella se hoituu karjan-/sian-/kananlannan avulla, mutta jos maailma on 100% vegaaninen, mistä kehitellään luomupelloille lisäpotkua tuottaa satoa? Vai unohdetaan luomu ja kaikki siirtyvät tavanomaiseen maatalouteen ja kemiallisiin lannoitteisiin? Entä sitten välilliset vaikutukset muihin sektoreihin; rekkakuskit, koneasentajat, Hankkijan myyjät, ja mitä näitä nyt on?

... että miksi löytyy toisten hädällä ahneesti rahaa tekeviä, ja toisaalta toisten hätään niin empaattisesti ja avuliaasti suhtautuvia ihmisiä? Miten meistä tulee joka tai, tai sitten hälläväliä -tyyppi, jolla kaikki on "ihasama"?

... että miksi punaviini estää raudan imeytymisen, eikä vaikka kossu? Ja miksei voi itse tehdä Cabernet Savignonia?

... että miksi on ihmisistyyppi, joka luulee aina olevansa oikeassa? Muiden virheet otetaan ahnaasti käsittelyyn ja tuomittavaksi, mutta itse pystyy aina, joka paikassa ja tilanteessa toiminaan oikein, ilman pienintäkään tarvetta huomautuksille.

... että miksi tuli tällainen takatalvi ja uneton yö, kun murehdin tuiskussa olevia pikkuvasikoita, ja ehdin miettiä kaikkia näitäkin asioita, työasioita ja lapsiasioita samalla kun kuuntelin lämpimän peiton alla räntäsateen lotinaa pitkin rännejä.

... että miksen ole saanut tartuttua kameraan?? Tähänkin pistän jonkun vanhan kuvan kesäisestä Yyteristä:



... että miksi pitää joka asiaa murehtia ja miettiä? Olisi vaan, niin kuin ei olisikaan!

Mitä sä oot miettinyt viime aikoina? Ja onko sulla mulle vastauksia? Edes yhteen kysymykseen??

Kommentit

  1. Ne ovat ilmastovaalit, jotta edustajat voivat keksiä taas yhden keinon huijata ääniä. Itse äänestin jo toiminnallaan vihreytensä todistanutta henkilöä ja toivon, että hän vihdoin pääsisi eduskuntaan takomaan järkeä muiden päähän. Ja ainahan voi ruveta itse ehdokkaaksi, jos ei kukaan onnistu olemaan yhtä hyvä kuin mä ite.
    Thaimaan lentoihin mulle ei ole mitään selitystä, mutta jos kaikki lopettaisi lomakuvista tykkäämisen somessa, ehkä niitä ei niin paljon jaettaisi ja ehkä sitten niin montaa ei houkuttelisi matkalle lähtö. Muistelin juuri eilen aikaa, jolloin kokoonnuttiin istumaan iltaa ja katsomaan jonkun lomakuvia. Miksei enää tehdä niin? Me matkustetaan vaan Suomessa (autolla tosin, 3 lasta kamat, kamoon) ja aion niin helvetisti hehkuttaa somessa meidän ihania lomakuvia ja juttuja, että väkisinkin joku alkaa kelailemaan langanpäitään taas kasaan. Mutta Levi on ihan must (ilman minttuviinaa), koska missään muualla em voi olla 34 vee ja cool. Koska mun hipsterilapset laskee kaikki laudalla. Myös se 3-vee, joka ohittaa kaikki ja on vaan ihan totaalisen übersöpö.
    Mä yritin omasta pienestä tuutistani toitottaa ylikulutuspäivää, mutta siitä mitään apua ole. Päivä taisi tulla tänä vuonna niin aikaisin (viikkoa aiemmin kuin viime vuonna), ettei kukaan ehtinyt reagoida.
    Takatalvi tuli, koska uusi lumi on vanhan surma. Sää on ilmiö, ei tunnetila. Voi valita miten siihen suhtautuu. Tämä ajatus helpotti kummasti, kun aiemmin podin sääangstia.
    Pahoja ja huonoja ihmisiä on siksi, että meidän hyvien olisi helpompi erottua joukosta.
    MIKSI VIHREÄ TEE HÄIRITSEE RAUDAN IMEYTYMISTÄ EIKÄ VAIKKA JOKU LIMU? Prkl.
    Ei mulla muuta, jos näillä vastauksilla pääsisit alkuun. Kännykällä ei jaksa naputella enempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D KIITOS!!!! Oli kyllä hyviä vastauksia!!! <3 Eeva

      Poista
  2. SInähän kirjoitit mun ajatukseni auki! Etenkin tämä lentomatkustamisen ihannointi ja tykkäily on kyllä tosi jännä ilmiö. Me kaikki tiedetään lentämisen haittavaikutukset, mutta ei me vaan uskalleta puhua asioista oikeilla nimillä. Somessa "kuuluu" tykätä matkakuvista, ja onhan ne tietenkin ihania katsella. Mutta jos yksi ja sama ihminen käy monta kertaa yhden talven aikana lomalla lentäen, niin kyllä se minusta alkaa olla jo siinä rajalla etten pystyisi enää mitenkään perustelemaan asiaa itselleni. Että mihin niitä jatkuvia matkoja tarvitaan? Toki onhan se totta, että kokonaisvaikutuksella on merkitystä ja kyseinen superlentäjä saattaa olla kasvissyöjä ja elää muuten ekologisesti, mikä kompensoi vähän asiaa, mutta aika usein himomatkustajat jättävät muutoinkin isoa hiilijalanjälkeä tähän maailmaan.

    Ehkä hauskin tapaus oli, kun eräs tuttava kyseli Facebookissa neuvoa, että pitäisikö hänen lähteä eräälle kaukaiselle lomasaarelle lomalle. Eräs sitten vastasi, että totta kai lähdet, koska hän on lukenut että ne saaret uppoaa pian veteen ilmastonmuutoksen takia, eli mene nyt kun vielä ehdit. En kestä, tuohon vastaukseen tiivistyi kyllä aika paljon nykypäivän menosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Ai kauhea sentään tuota face-kommenttia! Mutta sitä se justiinsa on, ja sepä näitä pohdintoja aiheuttaa. Kyllä mäkin olen paljon matkustellut, ja edelleenkin on monta kohdetta, jonne tahtoisin mennä, mutta ei kyllä nyt omatunto anna myöten. Yhden kohteen ehkä pystyisi jotenkin kompensoimaan, mutta justiinsa tuo urakalla lomailu ihmetyttää. Eikö oikeasti mikään pieni pistos tunnu missään? Kotimaakin on näkemättä omalla ja lapsien kohdalla -aloitetaan siitä! Lapsien on silti päästävä Grannylään ja Irlannin serkkuja moikkaamaan; se yhtälö jotenkin pitää päässä funtsia kohdalleen! Eeva

      Poista
    2. Minusta ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, että käydään tapaamassa kaukana asuvia sukulaisia. Osa työmatkoistakin lentäen on tarpeellisia viennin edistämiseksi ja yhteiskunnalle. Jostainhan niitä verotuloja pitää kertyä.

      Mutta se loputon lomamatkailu. Toivoisin niin, että katsoisimme peiliin ja miettisimme, mitä niillä loputtomilla lentomatkoilla elämään haemme. Eikö kotona tai SUomessa ole tarpeeksi hyvä olla? Olen itsekin matkustanut nuorempana tosi paljon, mutta yleensä asuin silloin ulkomailla (opiskelu/työ) ja tein sieltä käsin lähimaihin reissuja junalla, eli ei se niin kamalan epäekologista ollut. Lentomatkoja varten piti ylipäänsä säästää pitkä aika, ei voinut vain klikkailla menemään nettitarjouksia.

      Pienet lyhyet lomamatkat ympäri maailmaa ihan vain viikonlopun piristykseksi alkaa mennä kategoriaan "jos nyt edes näistä länsimainen ihminen tinkisi". SIllä olisi iso vaikutus.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua