Viikonloppupasta

Piti pistää tällainen loistoresepti jakoon jo aiemmin, kun kesäkurpitsaa pursusi kasvulavoista niin, että ei tiennyt, mihin kaikkialle sitä kykenisi lykkäämään. (Aika moneen soppaan, soossiin ja leipätaikinaan, on muuten vastaus... ) Tästä erittäin paljon muunnellusta reseptistä on tullut ihan hittiruoka, koska a) se maistuu niin hyvältä, b) se on nopea valmistaa, c) se on halpa ja terveellinen ja d) se on muunneltavissa loputtomasti maun silti kärsimättä.

Alkuperäinen, huomattavasti hankalampi versio, on kirjasta Don't Miss A Bite, mutta minähän en kesäisin ehdi montaa pannua ja kattilaa pesemään, joten TA-DAA syntyi helpompi versio, ja tässä se on sulle viikonloppua varten tarjolla.


Kesäkurpitsa-vuohenjuustopasta (ja vegaaniversioon vinkit myös!)

Helppoon perusversioon tarvitset:

- kesäkurpitsaa. 1-3 pientä tai yksi iso
-  reilu loraus oliiviöljyä
- 10-15 kynttä valkosipulia
- pari vartta lehtiselleriä, jos haluat
-  1-2 punasipulia
- 1 pkt vuohenjuustoa
-  pari kourallista suolapähkinöitä
-  tuoreita yrttejä makusi mukaan(timjami, lehtipersilja ja basilika toimivat erityisen hyvin)
- spagettia tai pastaa makusi mukaan

1) Laita pastavesi lämpenemään, ja heitä veden sekaan pikkasen suolaa ja oliiviöljyä, ja keittele pasta.
2) Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi, paista runsaassa öljyssä pannulla.
3) Pilko sipulit ja lehtiselleri hienoksi silpuksi, ja paistele kesäkurpitsojen kanssa.
4) Lisää silputut valkosipulit pannulle ja kuullota hetki.
5) Ota talteen pastan keitinvesi. Lisää keitetty pasta kasvisten joukkoon, ja lurauttele keitinvettä sekaan.
6) Heitä sekaan suolapähkinät (tai auringonkukan-, kurpitsan- tai pinjansiemenet)
7) Murustele sekaan vuohenjuusto.
8) Maista suolan tarve. Rouhi runsaasti mustapippuria sekaan, ja lisää tuoreista yrteistä tekemäsi silppu. Jos pasta vaikuttaa kuivalta, lisää keitinvettä haluamasi määrä.
9) NAUTI!


Vegaanisen version saat jättämällä vuohenjuuston pois ja lisäämällä vaikka kaurakermaa tuomaa voluumia, ja Yosa -kaurapalan pieneksi pilkottuna. Testattu ja toimii! Usein lisään yrttimaustettua Yosaa, vaikka olisin laittanut vuohenjuustoakin, koska urheilevat lapset ja mies (ja ehkä itsekin taas joskus urheilevana) lisäprotskua tuntuvat kaipaavan.

Muuntelussa vain mielikuvitus on rajana. Joskus olen laittanut sekaan herneitä, herneenversoja, vaihdellut yrttejä, pilkkonut paprikaa, pensaspapuja, mitä ikinä puutarhasta onkaan löytynyt... Ja aina uppoaa ruoka koko perheelle -jopa ne kesäkurpitsat. Nautinnollista perjantaita!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua