Talvipäivänseisauksen meditaatiohetki

Tänään se on  -vuoden pimein päivä. Nyt aurinko viettää pesäpäiviä, ja niin pitäisi meidän ihmistenkin, joten tässä joululahjaksi sinulle meditaatiohetki. Lue ensin läpi, katsele kuvat ja ime niistä talven nopeasti katoavaa sinistä valoa itseesi. Lämmitele kynttilän valossa, juo. kanssani teekupponen, ja sen jälkeen tee antamani meditaatio- ja rentoutushetki ihan kaikessa rauhassa.


Ota itsellesi pieni meditaatiohetki. Hengitä muutaman kerran voimakkaasti nenän kautta sisään. Päästä hitaasti, hitaasti suun kautta ulos, kunnes keuhkot ovat tyhjät.Toista kolme kertaa.



Sulje silmäsi, ja anna nyt hengityksen virrata vapaasti sisään ja ulos. Luontaisesti, ilman minkäänlaista pakkoa.


Tarkkaile, miten ajatuksesi poukkoilevat milloin minnekin. Huomioi ne, älä tuomitse, älä aliarvio, älä takerru niihin. Vain huomioit, ja palautat mielesi seuraamaan hengityksen virtaa kehossa. Sisään ja ulos, ilman pakkoa.


Joka kerta, kun ajatukset karkaavat, palautat ne yhtä useasti, yhtä lempeästi takaisin kehoon ja hengityksen virtaan siellä.



Kun olet vahvasti läsmä kehossasi, mieti itsellesi voimalause. Kehu itseäsi jostain, sano itsellesi jotain hyvää ja voimaannuttavaa.



Palauta mieli seuraamaan hengitystä, ja nyt jokaisella uloshengityksellä, toistat itsellesi valitsemaasi hyvää ja kaunista, voimaannuttavaa lausetta.


Hengitä sisään, hengitä ulos, ja toista voimalausettasi.


Jatka tätä vähintään 3-4 minuuttia, mieluusti enemmänkin.


 Kun olet valmis, mene selinmakuulle, lämpimään peittojen alle.


Laita käsi vatsallesi, ja seuraa hengityksen virtaa kehossasi.


Palauta ajatuksesi vatsan liikkeeseen ja hengityksen virtaan. Seuraa, miten hengitys virtaa aallon tavoin sisään ja ulos, liikuttaen vartalosi lempeästi.



Kun olet valmis, herättele itsesi lempeästi. Keitä kupppi teetä ja nauti omasta pesäpäivän illastasi. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua