Hei Donald!

Hei Donald!

En ole tahtonut tuoda mitään poliittista kirjoituksiini, mutta sinä, Donnie, olet semmoinen epeli, että nyt tulee ihan pakon edessä pieni avautuminen. Katsos Donald; ilmastonmuutos ON todellinen juttu, ja sinä yksin, ja johtamasi (teki mieli laittaa tuo lainausmerkkeihin, mutta tiedän, että suutut kovin helposti kaikesta sinuun kohdistuvasta kritiikistä, ja sen jälkeen käyttäydyt kuin teini-ikäinen pahimman hormonimyrskynsä kourissa. Joskus muistutat myös Keskimmäistä Luomulasta, kun hänellä oli paha uhmaikä 2-vuotiaana. Hyvinkin paljon samaa! Carry on, Donald! Älä jää pohtimaan, mitä ehkä tuolla tarkoitan, sillä se ei ole nyt pointtina.) edistätte ilmastonmuutosta ikävän paljon.




Pointti, Donnie, on se, että kivasti keksit laittaa ohjuksia Iraniin kääntääksesi huomion pois itsestäsi ja kaikesta pikku hölmöilystä, johon olet kotimaassasi ja vähän muuallakin sortunut. Mutta Donald-hyvä; onko ikinä missään kabineteissasi otettu puheeksi sodan tai ohjusiskujen ympäristövaikutuksia? Katsos kun niillä on semmoistakin, vaikka mieluusti siltä varmaan silmäsi ja korvasi suljet, vaikka ne ovatkin ihan mahtavimmat silmät ja korvat, mitä millään valtion päämiehellä on (tai -naisella, koska kyllä, Donald! Jossain maissa naiset katsotaan ihan kykeneviksi valtion päähenkilön virkaan! Outoa, mutta totta). 

Sinun maasi sotilasvoimat käyttävät rauhan aikana niin paljon fossiilisia polttoaineita, että niiden hiilidioksidipäästöt ylittävät suurimman osan maailman maiden päästöista. Jos puolustusministeriösi ja kaikki sen alla toimiva olisi itsenäinen maa, se pitäisi sijaa 55 maailman suurimpana hiilidioksipäästöjen tuottajana. Arvaas Donald, mikä maa on ykkönen? No tietysti USA, koska onhan se suurin ja paras. Kaikessa. Paitsi Pariisin ilmastosopimukseen liittymisessä. Se on Donnie sulta unohtunut! Tiesitkö Donald, että Irakin invaasion aikana arvioidaan USAn miehitysjoukkojen käyttäneen 190,8 miljoonaa litraa öljyä joka kuukausi? Ja täällä minä murehdin, kun pitää autolla käydä töissä...




Sodan aikana USA:n sotavoimien fossiilisten polttoaineiden käyttö moninkertaistuu. Esimerkiksi Afganistanin kriisin aikana on sotavoimien arvioitu päästäneen 1.2 miljardia tonnia COkakkosta ilmakehään. Jos haluat vertailupohjaa, niin  Iso-Britannian arvioidaan tuottaneen vuosittain 360 miljoonaa tonnia, ja sekin on paljon. (Iso-Britannia on maa Euroopassa. Olet käynyt siellä, mutta on ihan ok, jos et muista. Onhan se niin pieni ja vaatimaton, mutta heillä on kuningatar, ja sinun maallasi ei sellaista ole.) Ja mitä on USA saavuttanut Afganistanissa 18 vuoden aikana? EI NIIN MITÄÄN DONALD!! Paitsi tuohoa; luonut terroristisia liikkeitä toimillaan, järjetöntä ympäristön, vesistön, ilman, infrastruktuurin, ihmisyyden, metsien, eliölajien ja elämän tuhoa. Semmoista Donald on saavutettu. Mutta tästä voi kivasti syyttää Obamaa ja muita edeltäjiäsi (mutta etenkin Obamaa, koska siitä sinä tykkäät!), sinähän et tällaista tekisi.

Arvaa mitä, Donald? Vielä huonommin homma on mennyt Irakissa. Syöpien määrä, epämuodostuneina  tai kuolleina syntyneiden lasten määrä, ympäristötuhot ja täydellinen juomaveden ja ilman pilaantuminen on siellä ihan eri sfääreissä. Eikös ole kummallista Donald? Vielä kummallisempaa on se, että hiton arabit eivät ole itse tähän syypäitä. Ihan pikkuisen on asiaan saattaneet vaikuttaa esimerkiksi sinun johtamasi maan sinne ampumat ohjukset. Ensimmäisen Persianlahden kriisin aikaan maasi survoi Irakia 340 tonnilla ohjuksia, jotka sisälsivät uraania. Nyt ihmetellään, että voiko olla mahdollista, että syövät ja epämuodostumat muka johtuisivat näistä? Tutkijoiden mukaan sinun maasi ohjukset ovat tehneet tiettyjen alueiden maaperän, vesistöt ja ilman niin radioaktiiviseksi, että eläminen siellä on itsemurhaa. Sinä olet varmasti valmis ottamaan näiden alueiden asukkaat pakolaisiksi omaan maahasi, tai auttamaan heitä kotimaassan. Eikö niin Donald? 




Ja hei Donald; kun tämä kaikki on tiedossa, miksi menit lähettämään samaa paskaa Iraniin? Miksi Donald, kun ei tuhot jää vain ohjusten säteilyyn, vaan ovat paljon laajempi ja monimutkaisempi, yli sukupolvien kulkeutuva tragedia? Ympäristö, kulttuuri, ihmmisyys  -kaikki ne ovat mennyttä. Kukaan ei jaksa ajatella ympäristötuhoja, jos vaakakupissa on selviäminen päivästä hengissä.

Ja vielä enemmän miksi: MIKSI menit kirjoittamaan tweetin "The United States just spent Two Trillion Dollars on Military Equipment. We are the biggest and by far the BEST in the World! If Iran attacks an American Base, or any American, we will be sending some of that brand new beautiful equipment their way...and without hesitation!"

Katsos Donald; kaksi triljoonaa dollaria tekisivät paljon hyvää oikein käytettynä, mutta sinä tahdot käyttää ne paljoon pahaan. Miksi Donald?? Tuolla rahalla olisit saanut maahasi toimivan koululaitoksen, terveydenhuollon ja rahaa olisi jäänyt pelastamaan kotimaassasi alueet, joilla esimerkiksi kaivos- ja öljytoimesi ovat pilanneet puhtaan juomaveden ja ilman, maaperän ja ihmisten kodit. Ja Donnie hei; aika monella mittakaavalla sinä ja maasi ette ole parhaita. Lisäksi kuullostat ihan kiukkuiselta teiniltä angstiuhoissaan noissa tweeteissäsi, ja Irlantilainen saa aina kauheita ahdistuskohtauksia, kun lukee näitä sinun lapsellisia purkauksiasi, ja istuu pää punaisena kertomassa, miten lähelle kolmatta maailmansotaa sinä olet tätä planeettaa viemässä. Onko se sitten kivaa Donald, onko? 

Vielä kummallisempaa on tämä sitaatti Pentagonista:  “The only department in Washington that is clearly and completely seized with the idea that climate change is real is the Department of Defense,” Col. Lawrence Wilkerson, former chief of staff to Gen. Colin Powell.



Minulla on ehdotus, Donald. Ruotsissa asuu nuori tyttö, Greta. Sinähän oletkin myös hänestä tweettaillut tavalla, joka mietityttää, että minkäikäinen ihminen on näiden sepustusten takana. Oletko Donald koskaan harkinnut, että Twitter ei oikein sovi sinulle? 




Eikä Valkoinen Talo? Greta ei välttämättä ole ollenkaan innokas tapaamaan sinua, mutta hänellä on paljon tietoa ja sanottavaa ilmastonmuutoksesta. Mitä jos antaisit hänen kertoa sinulle ja Pentagonille, millä mallilla maailma makaa, ja asiaa paljon tutkineet voisivat kertoa, mitä vielä on tehtävissä? Ja sinä olisit ihan hiljaa, ihan koko ajan. Ei sanakaan, Donald, ei sanakaan. Menisit sitten rauhassa Valkoiseen taloon, ja oikein miettisit kuulemaasi ilman, että pohdit, miten voisit tehdä itsellesi tai kavereillesi tästäkin lisää rahaa. Ihan miettisit, että sinun lastesi,( joiden ei koskaan tarvitse mennä luotien eteen toisin kuin sinua äänestäneiden keski-lännen aivopestyjen republikaanien lasten), lapset; millaisen maailman sinä Donald jätät heille? 




Kommentit

  1. Kyllä, joka päivä mietin aiheesta uutisia lukiessani että tämä Donaldin valinta on pakko olla pahaa unta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testailen taas, josko nyt voisin vastata... Mä olen sun kanssa niin samoilla linjoilla. Tulevat sukupolvet ovat niin ihmeissään 2010-luvun politiikasta ja vallanpitäjistä, ja ihmisten ajatusmaailmasta. Toivottavasti tulevaisuus on parempi kuin tämä nykyinen hetki!!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua