Perunaa ja piruilua

Lapsettoman sinkkuelämän huonoihin puoliin kuuluu se, että en viitsisi tehdä vain itselleni pientä määrää kunnon ruokaa, kun olen tottunut puolen komppanian ruuat tekemään. Lapset ovat omien sanojensa mukaan ilmeisesti jäämässä Irlantiin loppuelämäkseen, joten päätin totutella tekemään vain itselleni oikeaa ruokaa salaattien ja smoothieiden sijaan. Vahingossa tuli ihan tajuttoman hyvää kasvisruokaa. Jossain instan uumenissa olen varmaan ohjeen tähän joskus nähnyt, mutta en kuollaksenikaan muista, kenen on alkuperäinen ohje, ja onko se edes tänne päinkään. Mutta tämä on hyvää!


Kuvissa näkyy muutama hassu peruna, mutta se on huijausta. Tein valtavan annoksen tätä jo eilen, ja kuvissa on vain tämän päivän lounaan perunat ja kasvikset. Ja iso annos tätä kannattaa tehdä kerralla, koska se on uunissa kauan, se on niin hyvää ja ihan yhtä hyvää myös uudelleen lämmitettynä. Eli''

HASSELBACKAN PERUNAT KASVISPEDILLÄ

Tarvitset:
- Perunoita
- tuoretta timjamia (tai rosmariinia tai basilikaa')
-oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria

- lehtikaalia (testasin sekä pakastettua että tuoretta, ja ihan yhtä hyvää tuli!)
- punasipuli
- mustapapuja tölkillinen



Mitä sitten:

1) Pese perunat. Viipaloi ohuita siivuja, mutta ei läpi asti. Perunan asettaminen vaikka kahden puulastan väliin (kts. kuva yllä) on hyvä kikka viipalointiin.

2) Sudi viipaleiden väliin oliiviöljyä ja riivi timjamin lehtiä.

3) Laita vuokaan ja 200 -asteiseen uuniin 30 minuutiksi.


4) Ota uunista ja sudi väleihin lisää öljyä, jolleivat viipaleet ole auenneet. Laita uuniin uudelleen 30 minuutiksi.

5) Leikkaa sipuli viipaleiksi ja leikkaa leihtikaali reilun kokoisiksi paloiksi. Valuta pavut, ja sekoita kaikki kolme yhteen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

6) Kun perunat ovat olleet uunissa n. tunnin ja tuntuvat jo mukavasti pehmenneen, lisää vuokaan perunoiden ympärille sipuli-kaali-papusekoitus. Laita uuniin vähintään 15 minuutiksi, tai niin kauaksi aikaa, että perunat kuoret ovat mukavan rapeita, ja sisusta tuntuu tikulla tai haarukalla kokeiltaessa pehmeältä.

7) NAUTI!


Mustapapujen tilalla toimii varmasti myös kikherne tai härkäpapu. Ei muuta kun testailemaan ja kerro, miltä maistuu.

Nyt vietän hiljaisen lapsettoman sinkun illan takan edessä ihan hiljaa, koska tulin vasta reilu tunti sitten töistä. Puhuin 80 ihmisen edessä asioista, joista en oikeasti juuri mitään tiedä, ja koitin esittää todella Vakuuttavaa Aikuista Asiantuntijaa. Se oli henkisesti hyvin vaativaa, vaikkakin sisäinen pienesti pirullinen huumorintajuni keksi siitä monta nauruhermoja kutkuttavaa tilannetta...Mutta hengissä selvisin, ja ensi kerralla sitten entistäkin Vakuuttavampana Aikuisena Asiantuntijana juttelen ties kuinka monelle ihmiselle. Semmosta tänne. Perunaa ja piruilua, ja nyt pieni meditointihetki takan edessä. Bon Appetit ja MORO!



Kommentit

  1. Ihana ohje, pitääpä ottaa talteen! Perunaa tulee ainakin näin talvisin syötyä usein. Ja kiva tuo puinen haarukka. Itse tykkään kovasti erilaisista puukeittiötarvikkeista, varsinkin vanhaan omakotitaloon ne sopii mainiosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit! Nyt tuli inspiraatio tehdä näitä itsekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua