Lakritsiset kakkapökäleet




Sain viestiä, joissa toivottiin aiemmassa tekstissä vilahtaneiden terveellisten kakkapalleroiden reseptiä. Ja tässä se tulee! Mä olen siis aivan järjetön sokeriaddikti. Niin addikti, että jos sorrun sokerisiin leivoksiin tai karkkiin, homma karkaa HETI hanskasta ja pahasti. Siis niin pahasti, että olen ralleillut 21.55 kauheaa vauhtia klo 22 sulkeutuvaan lähikauppaan 7 km päähän ihan vaan ostaakseni lakupussin ja suklaalevyn, ja korkannut ne jo parkkipaikalla. Enkä siis vain kerran, vaan USEIN!

Tai ryövännyt lasten karkit kaapista, AHMINUT ne seisaallani kaapin vieressä ja miettinyt ostavani seuraavana päivänä korvaavan pussin ja sitten syönyt senkin. No olen ihan alipainon rajamailla, joten tosi moni kuittaa tämän sillä, että "no on sulla varaakin syödä!" Mutta kun se ei ole se juttu! Varsinkin karkit on täynnä niin paljon kaikkea shittiä lisäainetta ja muuta paskaa, että kroppani ei kestä sitä. AINA ja poikkeuksetta on tuollaisen ahmintasession jälkeen yö mennyt pyllylleen. Kauheaa hikoilua ja tärinää, painajaisia ja märkiä lakanoita. Aamulla pyhä lupaus, että NEVÖ ÖGÄIN, ja illalla sama peli taas jollain tekosyyllä käynnistyy. Eli ymmärrän alkoholisteja ja muita addikteja. Plus kaikki se turha roska ja pakkausjäte, jota noista syntyy, energia ja luononvarat, jotka käytetään täysin turhan tuotteen tuottamiseen -ei hyvä. Nimenomaan aivan turha jäte, sillä ihmiskroppa ei tarvitse tuollaista sokeria ja lisäaineiden vyöryä, joka karkeissa ja muussa höttöpaskassa on. Mikään kohtuuskäyttö ei multa onnistu, vaan se on lyötävä homma seis kokonaan!



Ensin tuntui, ettei mikään "syö hunajaa" tai "Taatelit on hyvä apu makeanhimoon!" -vinkki auta. Mutta kun vaan sitkeästi oli sortumatta karkkeihin, alkoi apu löytyä hunajasta ja taateleista. Omia mieltymyksia kuunnellen ja eri reseptejä yhdistellen syntyi lakritsiset kakkapökäleet.


Tarvitset:
- 12-14 tuoretta taatelia
- 1 rkl mantelivoita (myös maapähkinävoi käy hyvin, ja varmasti mikä tahansa muu voi paitsi ei meijerivoi... ;) )
- 1 tl raakakaakaojauhetta
-  1 tl raakalakritsijauhetta

1) Irrota taateleista kivet, ja muussaa taatelit haarukalla mössöksi
2) lisää joukkoon valitsemasi pähkinävoi, raakakaakao- ja raakalakritsijauheet, ja sekoita kaikki yhteen
3) pyörittele mössöstä käsissäsi tanko
4) leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi
5) Pyöritä pallot lakritsajauheessa.Laita jääkaappiin tekeytymään, ja nauti!


Jos lakritsi ei ole sun juttusi, voit käyttää vain raakakaakaojauhetta, ja pyöritellä palluraiset siinä.


Kävi myös hyvä säkä, ja löysin ihan väärästä loppusijoituspaikasta vielä pussillisen viime kesänä keräämiäni yrttejä! Ihan mahtavuutta juoda omaa yrttijuomaa ja syödä noita palluraisia. Niistä ei yöunet mene, vaikka niitä ahmisi illalla viimeiseksi. Päin vastoin; täyden vatsan viereen on mukava kellahtaa ja taatelit tarjoavat hyviä unia, joissa tanssin hiekkarannalla ohuessa mekossa tuulen heilutellessa hiuksiani. Mitään loman tarpeessa tässä olla, ihan vaan taateleiden tekosia!

Kommentit

  1. Äh, mulla on ihan sama ongelma sokerin kanssa, mutta ilman tuota alipaino-ongelmaa, joten ihan painonhallintamielessä pitäisi saada sokerin käyttö kuriin. Oikeestihan suolistossa kasvaa just niitä bakteereita, joita ruokit. Eli kun syö sokerimössökuraa, suolisto on täynnä sokerimössöbakteereita ja ne pitää huolen, että sun aivot huutaa koko ajan lisää sokeria. Jos onnistuu olemaan viikon tai kaksi ilman sokeria, bakteerikanta muuttuu ja sitten on helpompi olla imman sokeria. Mä tiedän kaiken tän, mutta silti tää on niin vaikeeta. Ei paljon appelssiinit auta kun sokeripöpöt suolistossa herää. Mutta ehkä mä ryhdistäydyn taateleiden avulla :) t. Hirviöäiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TSEMPPIÄ!!! Taistelu on kova, mutta kyllä kuukaudessa homma on jo voiton puolella!! Ja kun sinnikkäästi jatkaa, niin alkaa kaikki teollinen makea maistua niin lisäaineiselta kuralta, että sitä ei tee onneksi enää edes mieli. Mutta...muutaman kerran kun napsii karkkeja, kierre on taas valmis. Ihmiskroppa ja -aivot on kyllä melkomoinen systeemi!

      Poista
    2. Tuskissani yritän selvitä väsymyksen aiheuttamasta sokerinälästä lakritsijauheessa kieritetyillä taateleilla, mutta ei nää ole ihan sama asia kuin noin sun kakkapökäleet. Jospa joskus ehtisin tehdä pökäleitä vähän hätävarajemmaan. Ihan kuin ne säilyisi mukamas...

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua