Cortsu

Puhutaanko nyt vähän siitä, mistä puhuminen ja lukeminen jo alkaa tursuta korvista ja aivoista? Mistä viimeksikin vähän jo kirjoittelin? Kyllä sä tiedät; koronasta eli cortsusta.

Tässä vaiheessa se vaikuttaa jo jokaisen meidän elämäämme, mutta edelleenkin toiset ottavat sen kevyemmin kuin toiset. Toiset ovat ihan chillisti kaveriporukoissa kaupungilla ilman minkäänlaisia turvavälejä, välittämättä yhtään kehoituksista välttää julkisia paikkoja, kun taas toiset ovat jo ties kuinka monetta viikkoa ilman ulkomaailman kontakteja ruokakassitkin kotiovelle kuljetettuina. Toiset ovat päättäneet matkustaa Lappiin, toiset eivät uskalla edes lähimetsään retkeilemään. Toiset "ihan vaan vähän" käyvät kavereiden luona, toiset eivät ne edes omia lapsiaan. Tilanne on nyt sellainen, että PYSY HITTO SOIKOON KOTONASI!!! Ei voi olla niin vaikeaa, ei vaan voi!!


Ymmärrän toki sen, että toisilla ei etätyö onnistu, ja kaupassakin on pakko käydä, samaten apteekkireissut ja lähimmäisten auttaminen on ihan fine ja pakko tehdä. Mutta ei ole pakko kenenkään lähteä nyt lomalle Kainuuseen tai saaristoon, eikä pitää bileitä isolla kaveriporukalla, tai perseilla yökerhossa -ei edes pienellä porukalla. PYSY KOTONA!!!

Musta on aivan ihanaa, että suurin osa tämän blogin lukijoista on Helsingistä, Espoosta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Siis että teitä kiinnostaa minun höpinäni, pikkuisen maatilan elämä ja täydellisen sekasortoinen maalaiselämä. Isot tsempit teille sinne Uudellemaalle; aivan uskomaton, historiallinen tilanne, että liikkumista rajoitetaan. Meidän aikamme on tulevaisuuden historian kirjoissa! Onkose nyt sitten hyvä vai huono, niin se on jokaisen omassa harkinnassa...

Onneksi vielä saa retkeillä lähipuistoissa ja meren rananalla, miten kauhea ajatus olisi, että tulisi Pariisin kaltainen tila, jossa jo kadulla kysellään, että Pardon ja merde, mutta milläs asioilla liikut kotoasi ulos?? PYSY KOTONASI sen jälkeen, kun olet happihyppelysi kaukana muista tehnyt. Älä hae ilmaisia ämpäreitä uusista tai vanhoista kauppakeskuksista. Älä änkeä ruokakauppaan kiireisimpänä hetkenä, jos ehdit muuhunkin aikaan mennä. Älä tilaa kiinalaisista nettikaupoista turhaa roinaa aikasi kuluksi. Säästä rahasi ja tue niillä Cortsun jälkeen kotimaisia, ahtaalla olevia yrittäjiä. Mutta just nyt; PYSY KOTONASI!


Meillä luomutilalla arki jyllää suht samana. Farmityöt ja palkalliset etätyöt on tehtävä. Etäkoulu pyörii, miten pyörii, joskus hyvin, usein huonosti... Poistun kotoa Rekoon ja ruokakauppaan kerran viikossa,vien parille karanteenimummolle lihaa, kyselen, tarvitaanko muuta, ja ihmettelen hiljaista pikatietä. Mietin että ai, miten luontoäiti nyt nauttii, kun saa hetken hengittää, palautua ja koittaa korjata ihmiskunnan sille tekemää järjetöntä tuhoa. Lähikaupasta haemme tarpeeseen täydennystä, mutta joka mieliteon perässä ei sinne lähdetä. Ja nyt kun on aikaa, on "lähikauppaan" (14 km matka yhteensä..) pyöräilty useammin kuin ajettu autolla.  SEkin on hienoa! Lähimetsässä retkeillään ja hölkkäämässä käyn kylätiellä. Toistaiseksi nolla ihmiskontaktia näissä harrasteissa. Siinä on poistumiseni. PYSY SINÄKIN KOTONA!!

Lasten harrastekuskaukset ja oman ohjatun crossfitin Cortsu on tietysti vienyt tauolle. Lapsille on tullut watsupissa ja sähköpostissa kaikkia hienoja omatoimitreeniohjeita ja treenivideoita ja pdf-ohjeita, mutta kiinnostus niiden tekemiseen on jännästi pyöreä NOLLA. Pihalla he onnneksi touhuavat muuten; tässä näkyy sisarusparven merkitys, kuinka mahdottoman tylsää mahtaa olla ainoalla lapsella leikkien suhteen... 

Mullekin tulee crossfitistä omia kotitreeniohjeita, innostus niiden katselemiseen on valtava, innostus tekemiseen taas pyöreä NOLLA. Melkomoista! Katselemiseen intoa löytyy, koska jännään, kuinka vähissä vaatteissa se meidän superhyväkroppainen koutsi siellä tällä kertaa häärää... Ja sehän häärää!! Ihan niin vähissä veremissä, että niitä videoita voisi katsella normiaikanakin joltain maksulliselta kanavalta. Seksististä puuman puhetta, mutta hiki tulee ihan vaan katsellessa! Ratsastamassa käydään vielä toistaiseksi Vanhimman Luomulapsen kanssa, ja se jos jokin on terapiaa! Ihan kaikki murheet jää sinne tallille, tai ainakin pienenevät hallittavissa oleviksi. Tallilla varustehuoneeseen menee vain yksi kerrallaan, ja isossa tallissa turvaväli on helppo pitää heppoja varustellessa, ulkona kentällä tietysti vielä helpompaa, joen toistaisksi saadaan tallilla käydä. Muuten PYSYTÄÄN KOTONA!!Ihmeellistä on, että silti ei tunnu tunnit päivässä lisääntyneen, johonkin ne edelleen vaan hujahtavat, ja aika loppuu joka päivä kesken. Kotoilun alussa olin ihan varma, että no nyt on aikaa, kun ei tarvi kuskailla lapsia harrasteisiin ja turnauksiin - ona ikaa vaikka mihin. Odotin sitä tunnetta, mistä lehdissä on kirjoiteltu, että Cortsu antaa mahdollisuuden siihen, että ehtii opiskella latinan ja ranskan, kehittyä meditaatiossa ja käsilläseisonnassa, rakentaa lasten kanssa Eiffel-tornin tulitikuista ja mitänäitänytonkaan. Mutta ei! Ei ole aikaa, ei tylsistymistä, ei paljon eroa normaaliin arkeen, vaikka Cortsu täällä Satakunnassakin jyllää. Syyllinen lienee etäkoulu ja lasten lisääntynyt kotona olo, joka tarkoittaa, että ruokaa menee aivan sairaasti, ja sotkeakin ne mokomat ehtivät, vaikka toki omat kotityönsä tekevät kukin tavallaan!!! Viime viikolla pidin vapaapäivän, kun ylitöitä maaliskuun alussa kertyi niin paljon. Joka helevetin päivä olen tehnyt saavillisen ruokaa kuvitellen, että ainakin kaksi päivää syödään tästä, ja saan keskittyä rauhassa töihin, kun ei tarvi kokkailla. Seuraavana päivänä lounasaikaan iskee todellisuus; Kattilan pohja kiiltelee kirkkaana, ja kaikki on taas syöty! Mä en vaan tajua, miten tämä porukka voi syödä niin valtavasti! Vapaapäivä hujahti siis kokkaillessa. 5 litraa lihakeittoa, 3 litraa kasviskeittoa, makaronilaatikko ja kasvispata -siinä suurtalouskokin aikaansaannokset. Ja miten kävi; viisi päivää myöhemmin KAIKKI syöty! Joka ikinen liemen pisarakin imetty kattilasta kuiviin, epämääräisen näköinen kasvispata nuoltu padasta puhtaaksi, kaikki, IHAN KAIKKI syöty! Ja niin taas raikaa vanha tuttu virsi: "Eiks täällä oo mitään syötävää taaskaan??" Ja niin taas raikaa  myös astianpesukone ja vedenkeitin ja pakastimen ovi...

Toinen syy tylsistymisen puutteeseen on varmaankin aikainen kevät, vaikka nyt onkni parina päivänä pyryttänyt enemmän kuin koko talvena. OI ETTÄ, kun on ollut ihanaa hääriä pihalla, siivota kukkapenkkejä, miettiä kasvimaata, suunnitella lisää kohopenkkejä, kuvitella valmis uusi kasvihuone, ja kasvit sinne sisälle, haahuilla mansikkapellolla ja miettiä ihan niitä näitä. No nyt tuli takatalvi, mutta mielessäni on sen sata asiaa, jota voisin tehdä. Pistä hei kommenttia, jos oma mielikuvituksesi on asian suhteen stop, niin heittämällä saan 50 kohdan listan, mitä kaikkea voi vaikka kaupungisskaranteeniyksiössä harjoittaa samalla kun PYSYT KOTONA, ettei aika tule pitkäksi. Siunaus ja kirous se on tämmöinenkin pää!

Ja hei; samalla kun PYSYT KOTONA, muista olla kiltti!!! Poliisin mukaan perheväkivalta on lisääntynyt, ja se ei ole sitten ollenkaan hyvä juttu se! Huolehdit perheestäsi ja itsestäsi, älä lue liikaa Cortsu-uutisia, käy ulkona, jos mahdollista, mutta et kumauttele ohi kävellessäsi yhtään ketään perheesi jäsentä. Etkä vierastakaan ihmistö, koska a) turvaväli, b) toisia mukiloivat ihmiset ovat persiistä!

Ensi postauksessa taas jotain ZW-asiaakin. Cortsu on sekoittanut kaiken muun lisäksi myös tämän blogin...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

Mitä en enää osta?

DIY Pyykkipulveri / DIY Washing powder