Ostolakko 2020 - huhtikuun alkupuoli plus hävikkibanaanikakkuset


Huhtikuun ensimmäinen puolikas on mennyt ihan mahtavasti ostolakon näkökulmasta. Kukaan ei ole ostanut mitään. Ei lapset omilla rahoillaan, eikä ole näyttänyt Irlantilainenkaan mitään tuovan kotiin, ja minä en ole yhtään mitään ostettavaa edes ajatellut. Paitsi ruokaa. Jörjettömät määrät ruokaa! 

Suurin voitto oli kasvihuoneen muovi! Pääsiäispostauksessa asiaa jo fiilistelin, kun sain viimeinkin korjattua repsottaneen oven, ja ihan toisten roskalla. Toinen voitto oli, että pistin hyvän kiertämään ja kuskailin meidän vanhat rikkinäiset kesäkalusteiden päälliset paikalliseen koirahoitolaan. Ne on tuolla pian kaksi vuotta odottaneet jatkosijoituspaikkaa, kun ei oma luonto antanut periksi pistää niitä vaan roskiin. Kuinka hieno homma, että niille tulee vielä hyötykäyttöä, ja siitä tuli niin hyvä mieli!

Yksi tappio tosin on; kun kerta aika paljon suren toisten yrittäjien kohtaloa, tilasin Crossfit -salin kannatushupparin. Se ei ole vielä tullut eikä maksettu, joten en sitä ostoexceliini vielä listaa, mutta tunnustan jo etukäteen syntini. En tosiaan tarvitse yhtään hupparia, mutta jotenkin haluan tukeani osoittaa sellaiselle yrittäjälle, jonka firmasta tosiaan saan hyvää oloa, henkistä ja fyysistä, normaalioloissa viikottain ja jopa monta kertaa viikossa. Salin kautta on löytynyt myös hurja määrä asiakkaita ranchille, joten tämä on ihan pay back-time, vaikka mansikoita ja lihaakin välillä antelen kiitokseni osoittamiseksi. 



Voittolistaukseen pistän myös illan parsimisurakan, jonka aikana sain kolme paria villasukkiani parsittua taas käyttökelpoisiksi. Kaapissa on ehkä kaksi ehjää paria ja KAIKKI muut ovat reikäisiä. Huomioitava toki on, että ne ovat mummojeni kutomia ja viimeisimmän mummelin kuolemasta on jo 20 vuotta. Kiitos vaan mummot,että ahersitte aikoinanne. Ei silloin olisi ikinä osannut uskoa, että sukkianne käyttää lapsenlapsen lapsetkin 2020-luvulla! Ja että mä käytän niitä noin 360 päivää vuodessa. Ne harvat hellepäivät jolloin lämpö ylittää +30 astetta pärjään just ja just ilman. Päivällä. Illalla sitten jo kiireesti jalkaan. 

Voittolistalle menee myös -30% alella ostettu vuori pääsiäislimppuja. Kaksi nuorinta lasta on ihan hulluina siihen ja siinä on hetkeksi popsittavaa, kun sitä vetelevät. Lisäksi pelastin perheen lihansyöjille -60% alesta leikkeleitä, joita ei normaalisti meillä syödä ollenkaan, kun paketti on nanosekunnin pöydällä ja sitten se onkin vedetty tyhjiin, mutta nyt on juhlaa luvassa, kun kaivelen paketeita pakkasen kätköstä. Sen nanosekunnin verran vaan nekin bileet kestää, mutta edes sitten sen!





Pelastin myös puolen plantaasin verran tummumisvaarassa olevia banaaneita samaisesta kaupasta. Niiden jatkojalostukseen kehittelin ihan mahtavan TERVEELLISEN ja HERKULLISEN ja HALVAN ja VEGAANISEN reseptin ja se on tässä:

Kauraiset banaanikakkuset

- 4 banaania
- 5 dl kaurahiutaleita
2 dl rusinoita/raakasuklaanibsejä/kuivahedelmiä/kuivattuja marjoja/kookoshiutaleita tms. mitä mieleesi juolahtaa
- loraus vaahterasiirappia (tai ei-vegaaneille hunajakin käy)

1) Muussaa banaanit. Sekotia muut aineet joukoon. 
2) Tee taikinasta haluamasi kokoisia kakkusia pellille
3) Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen kakkusiesi paksuudesta ja haluamastasi rapeustasosta. 

Niin hyviä!

Koska en ikinä ehdi ottaa niistä kuvia ennen kuin ne on syöty, saat kuvan takatalven valtaamasta valkosipulipenkistä. Noin -ole hyvä!



Että siinä huhtikuun alkupuolen kuulumiset ostolakkorintamalta. Jos sinulla on tylsää, älä silti sorru nettishoppailuun. Äläkä lähde haahuilemaan ostoskeskuksiin ja sorru siellä asioihin, joita et oikeasti tarvitse. PYSY KOTONA! LEIVO BANAANIKAKKUSIA! KATSO UNELMIEN MAATILA TAI TANSKALAINEN MAAJUSSI! Lue mun blogia. Kerro, tahtoisitko You Tube -kanavan tälle. Joku joskus tahtoi, mutta oliko hän ainoa? Se voisi olla hauskaa! Muttta millä semmoista kuvaa ja editoi? Harhautuuko juttu taas? NO KYLLÄ!! Lähden siis ihailemaan nais-Jeesusta ja tekemään omasta Unelmien Maatilastani hiukkasen parempaa 
versiota! 

MORO!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua