Ostolakko 2020: maaliskuun 18.-31. päivä

Tiedätkö sen, että ihmismieli on outo? Tai ainakin tämä minun mieleni. Nääs nyt mulla on tosi huono omatunto tästä ostolakosta, koska pitäisi tukea paikallisia yrityksiä tässä vaikeassa tilanteessa ja näin ollen ostaa ja kuluttaa. Mutta kun en tarvitse mitään. Enkä halua mitään. En varsinkaan mitään turhaa, epäekologista tai maapalloa kuormittavaa! Oudosti olen tosi onnellinen huoleni keskellä siitä, että oikeasti luonto saa nyt hetken hengittää ja rauhoittua ihmisen järjettömältä kulutukselta ja vouhotukselta, Niin että huonolla omatunnolla mennään siis eteen päin ostolakkoa, ja maalikuus lopussa excel näyttää tältä:



Helmikuu
1.12. Lahjakortti kimppa 40
12.2. Treenipaita säbä 18
Pelipaita säbä 18
27.2. Treenivaatteet futis Pallo-Iirot E-S (Pelipaita, treenipaita, pelitakki, treenihuppari) 135
27.2. Askartelukirja E-S 8
219
Maaliskuu
5.3. Ulkohousut Onni (kirppari) 2
Toppahousut Onni (kirppari) 2
Lenkkarit E-S (kirppari) 5
Toppaliiivi Onni (kirppari) 5
8.3. Kuumaliimapanokset 7
Askarteluliima 4
18.3. Kasvihuone 800
20.3. Istutusruukkuja 60 kpl 16
Taimimultaa 12
853



KYLLÄ!!! UUSI ISO KASVIHUONE ON TÄÄLLÄ!!! JA KYLLÄ!!! RAHAA MENI IHAN HITOKSEEN PALJON!!! JA KYLLÄ!!!PANKKITILI OLI KOKO KUUKAUDEN TAAS TYHJÄ!! Tosin "täällä" tarkoittaa pahvilaatikoissa farmin varastossa, eikä suinkaan pystyssä. Pystyttäminen riippuu näemmä miehistä; naapurin Jarmo lupasi tulla kaivamaan perustukset, mutta onkohan se unohtanut, kun sitä ei ole näkynyt? Kuinka paljon uskaltaa naapurin miestä painostaa? Pystytys vaatiin ohjeiden mukaan "vähintään kaksi henkilöä", eli oh jeee; Irlantilainen jo ihan pomppii riemusta, että pääsisi pystytyshommiin.... Vieraita miehiä ei näin karanteeniaikaan oikein kai uskalla kysellä avuksi...? Tarinan opetus; oma kaivuri ja taidot sen käyttämiseen hankittava mitä kiireimmin. Samoin neljä kättä.

Rahan kulutus kasvihuoneen osalta pitää tietysti sitten jakaa kasvihuoneen käyttövuosille, joita toivottavasti edessä on monta. Eri kertaostona minun tuloillani ihan järjettömän iso, mutta sitten kun mietin sen rungon osalta positiivisesti 20 vuodelle, niin ei se niin paha enää olekaan...

Ja kasvihuoneen ja taimi-innostuksen myötä on tullut ostettua taimiruukkuja ja taimimultaa, vaikkakin olen kovasti kaikkia kierrätysverioita koittanut suosia. Mutta mopo on lähtenyt keulimaan, ja Suomi ruokitaan luomuranchin tomaateilla ensi kesänä. Älkää siis huoliko, jos ei ukrainalaisia kausityöntekijöitä päästetä Suomeen. Luomulapset töihin ja homma hoitoon! Ei vaan; hiukan pelottaa, miten tämä taloudellinen tilanne vaikuttaa ihmisten intoon tulla poimimaan mansikoita tai ostaa niitä poimittuina. Toisaalta koitan saada ajatukset tuosta pois, koska muutenkin tämä Cortsu-homma kuormittaa herkän mielen terveyttä, saati, että murehdin tuonne kuukausien päähän. Totuus vaan on se, että jos kolmas huono vuosi tulee, niin se on yksi luomufarmi tässä maassa vähemmän. Joten kyllä se vähän mieltä painaa, ei voi mitään!

Ruokaa on tullut ostettua aivan järjettömästi, mutta ei; haaskuun ei ole mennyt murustakaan. Sen puolesta kyllä pidän maailmaa pyörimässä. Keskiviikkona raahasin Rekosta 15 kiloa perunoita (naapurin Jarmolta, mutta Luomulapset noutivat säkin, joten en päässyt "vaivihkaa" kyselemään kaivurista....) ja 10 kg porkkanoita. Veikkauksia; kauanko ne kestää tässä taloudessa korona-aikaan?? Kävin samalla reissulla Prismassa, ja surullista; irtotuotteita poistetaan -50% alennuksella, ja siihen loppuu esim. pähkinöiden (ja irttareiden...) ostaminen omiin pusseihin, ja muovipussiverioita on ostettava. Kunhan ei hevi-osastolle kävisi samoin! Tarkasti eilen ostin kaikki irtona omiin pusseihini, eikä kassa tuumannut mitään erikoista, enkä minäkään. Ennen käyttöä meillä kuitenkin pestään ja/tai kuoritaan kaikki kaupan hevi-tuotteet, joten en tälle sen enempää ajatuksiani suo.



Vähän ehkä huijaten jäi listasta pois Keskimmäisen Luomulapsen synttärilahja, koska Irlantilainen oli siinä puuhamiehenä. Poika toivoi koristelinettä ja palloa, ja sellaiset Irlantilainen sitten hänelle hommasi. Niistä on kyllä ollut iloa koko perheelle, kun kotosalla aikaa kerta vietetään, eikä normaalia treenirumbaa ole. Jätän sen pois siksi, että en olisi ikimaailmassa niin kallista lahjaa itse kyennyt ostamaan kasvihuonehankinnan lisäksi. Mutta onneksi lapsella on myös isä ja koripalloteline pihalla nyt pönöttää, ja hyvä niin!



Mutta siis hyvin on mennyt maaliskuu, jos kasvihuoneen unohtaa, sillä sillehän oli osto-optio, kun tämän projektin aloitin. Nyt on käytetty se optio ja vähän päällekin, taimiruukkujen ja -mullan muodossa. Omista kierrätysmatskuista saadaan sinne sisälle rakennettua lavat, jostain on hommattava hyvälaatuista multaa. Eli sellainen ostos on vielä luvassa. Muutenhan excel näyttää varsin korealta! Olen tyytyväinen tulokseen, koska täysin nollakuukausi näyttää olevan lapsiperheessä haave. Omalta osaltani se todellakin onnistuisi, mutta nämä muut.... Katsellaas huhtikuu uudella innolla! Nyt ei ainakaan ole tarvetta treeni-, eikä kouluvaatteille eikä muille varusteille...

P.S. Hyvä taktiikka naapurin Jarmon saamiseksi tänne?? JA siihen perään vielä voimallisemmat keinot Irlantilaisen innostamiseksi??? Kaikki vinkit riemulla ja kiitollisuudella otetaan vastaan!



Kommentit

  1. Kutsut Jarmon pullakahveille pihalle tarvittavan kuoppapaikan vierelle :) Siitä sitten pienen korona-aasinsillan kautta vääntämään juttua siitä, miten teidän pitäisi saada omavaraisuutta lisättyä.

    Ilolla olen juttujasi lukenut, mutta etäkoulu + etätyö- hyökyaalto on vienyt kirjoituskyvyn täysin. Lukutaito näköjään edelleen on tallella...

    T. Hirviöäiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten teksteistä käy ilmi; ymmärrän hyökyaallon! Ihana, että olet lukenut juttuja. Pistän pullat uuniin heti etätöiden ja -koulun jälkeen....

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua