Ostolakko2020: SAIPPUA ON LOPPU, ja toukokuun alku

PANIIKKI!! Kaikki mahdolliset palasaippuat ja palashampoot näyttivät olevan loppumassa, ja paniikkihan siitä iski, koska a) korona ja käsien pesu, b) farmin kevät ja mustat kynnenaluset ja c) en kestä likaisia hiuksia kenelläkään perheessä. Omat hiukseni saisin pestyä keittiöstä löytyvillä tuotteilla, mutta ajatus lapsista ja ruisjauhopesusta, tai lapsista ja soodapesusta ei kauheasti mieltä kiehtonut. Joten arvaa, mitä tein? NO TIETTY SAIPPUAA JA SHAMPOOTA - ihan itse. Se vaati kyllä lipeän oston, joten ostomerkintä tulee exceliin. Todellinen ostolakkoilija ja super-DIY -ihminen olisi sitä koivuntuhkasta itse tehnyt, tai koittanut vaihtaa tai roskalavaryhmistä haeskella, mutta nyt ei ole itsellä aikaa sellaiseen, vaan tilanne vaati äksöniä heti.


Saippuan valmistukseen kuitenkin perehdyin. Hurjan kiinnostavaa oppia uusi taito, joten ehkä sitä lipeääkin joskus vielä valmistetaan. Erityisen kiehtovaa on oppia taito, jossa kemian lisäksi saa käyttää luovuutta, ja saippuahommat ovat juuri sellaisia. Opiskelin kovasti erilaisia saippuanvalmistustekniikoita ja turvallisuusohjeita, koska lipeän kanssa touhuaminen ei ole mitään koko perheen aktiviteettia, eikä suotavaa ottaa rennosti itsekseenkään. Ihan hitokseen kivaa kuitenkin!


Kotoa löytyi Nuorimman Luomulapsen rikkoma kookosöljytölkki, jossa oli pinnalla niin paljon lasinsiruja, että vaikka siitä oli monta kerrosta kuorittu, se oli parempi sulattaa ja siivilöidä. Ei sitä ole tullut kiireisessä ruuanlaitossa tehtyä, mutta nyt se pääsi hyötykäyttöön. Jemmassa oli myös manteliöljyä, hamppuöljyä, risiiniöljyä ja keittiöstä löytyi oliiviöljyä, joten homma ole valmis käynnistymään, kun lipeä ensin saapui paikalliseen Matkahuoltoon, ja sen sieltä ehdin kaikkien koulukyytien välissä noutamaan.

Ei ole kyllä vaikeaa hommaa, mutta on tarkkaa hommaa, ja tällaiselle vähän sitä ja vähän tätä -tyyppiselle keittiöihmiselle gramman tarkka touhu olikin keskittymistä vaativa prosessi. Mutta hyvä tuli, ja oman postauksen asiasta teen, jahka on testauspesuja päästy tekemään.

Osto-excel näyttää nyt tältä:

1.2.
Lahjakortti
40
12.2.
Pelipaita Säbä
18

Treenipaita Säbä
18
26.2.
Treenipaita Pallo-Iirot
135

Vieraspelipaita P-I
0

Treenihuppari P-I
0

Pelitakki P-I
0

Aluspaita P-I
0

Askarteluvihko E-S
8
5.3.
Ulkohousut O kirppari
2

Toppahousut O kirppari
2

Niken lenkkarit E-S kirppari
5

Toppaliivi O
5

Kuumaliimapanokset
7

Askarteluliima
4
18.3.
Kasvihuone
800
20.3.
Istutusruukkuja 60 kpl
16

Taimimultaa
12
22.4.
Pallohortensia x3
38

Pioni x4
19

Taimimultaa
24
6.5.
Huppari
55
11.5.
Lipeä
12
Toukokuun alkupuolella on ostettu siis vain ja ainoastaan itselle - tai miten tuon lipeän nyt haluaakaan tulkita. Huppari on jo aiemmin mainittu crossfit-salin kannatushuppari. Ilman sitä olisin hyvin pärjännyt, mutta tahdon, että pääsen kesän jälkeen palaamaan omaan saliin, joten mieluusti ostin ostolakosta huolimatta hupparin.Tätä listaa kun katsoo, niin äkkiseltään luulisi, että palkasta jäisi paljon käteen. EI JÄÄ! Ensinnäkin palkka ei ole mikään kauhean iso, eikä tarvikaan olla, sillä olen kiitollinen siitä, ettei työni vaadi valtavaa vastuun kantamista. Arvaa mihin se vähä sitten menee? No farmin velkojen maksuun,  joita kaksi huonoa vuotta on tuonut, joten TODELLAKIN hartaasti toivon hyvää farmivuotta, että jotain jäisi viivan yläpuolellekin, eikä tarvitsisi maksaa työn tekemisestä, ja tehdä yhtä työtä, jotta voisi tehdä toista työtä.  Onhan se nyt pyllystä ja pidemmän päälle syö naista ihan satasella! Tietysti verottajakin muistaa kivasti, ja sitten perushommat, eli lainanlyhennykset, sähkölaskut, lasten harrastukset, RUOKA ja kaikki sen semmoinen. Onneksi koko ajan ruokalaskun osuus pienenee, kun luonto, puutarha ja piha tarjoaa syömistä kesän edetessä.
Samaan aikaan tosin loppuu palkan tulo. Olen palkattomalla "lomalla" (HAHHHAHAHAHAH!!!) TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ ALKAEN koko kesän (JEEEEEEEEEE!!!!!), joten muisto vain on raha pankkitilillä. Mutta ai että nautin, kun on yksi huolehdittava asia pois mielestä, ja saa olla ulkona lähes 24/7 ihan hippinä vaan, ja vihdoinkin aikaa koko päivä saada farmin töitä etenemään! Ja vähän valhetta; 10 päivää saa palkallista lomaa. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014!!

Tässä ihan kissanpäivillä...

Nyt pitää kuitenkin tsempata, ja toukokuun loppu mentävä ilman mitään ostoja. Mitähän sitä keksisi opettajille? Kaikilla lapsilla on niin huiput opet, että jotenkin tekisi mieli muistaa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

Mitä en enää osta?

DIY Pyykkipulveri / DIY Washing powder