Ostolakko 2020: toukokuun loppu


Toukokuu humpsahti loppuun ihan liian nopeasti. Toukokuu on kuukausista ehdottomasti maagisin, kun luonto muuttuu kuolleen ruskean eri sävyistä aavistuksen vihreäksi ensin ihan pienin askelin, sitten kiihtyvällä vauhdilla. Jokainen päivä tarjoaa yllätyksiä ja jotakin uutta. Siinä on hippi innoissaan, kun kulkee pihalla ja pelloilla, ja koko ajan on oltava ihan että ooh ja aah!







Lapset kävivät koulussa ja minä aloitin ensimmäisen PALKALLISEN kesälomani sitten vuoden 2014. Ihan hassua, että sai palkkaa "lomailusta". Se mitään lomaa silti ollut, sillä Insta-storyjä seuranneet tietää, että hiukan pukkasi ongelmia farmi-asioiden kanssa, kun ensin ilmeni kaikkea mahdollista mietittävää luomusitoumukseen liittyen. Siinä pistettiin pikavauhdilla muutamat pellot vuokraten pois, ja kaikkia vaihtoehtoja punnittiin. Ja koska kaikkea pitää stressata niin mahdottoman paljon, niin on tietysti paikallaan viettää unettomia öitä, jolloin IHAN KAIKKI menee perseelleen ja IhAN KAIKKI tässä maailmassa on mun vikani ja IHAN KAIKKI ei ikinä tule enää olemaan kunnossa. Ja aamulla sitten herää krapulaisen oloisena ilman, että olisi saanut nauttia nousuhumalan kepeästä olosta sekuntiakaan. Ei reilua! Lopputulema oli se, että seesteinen kevät vaihtui kauheaan työmäärään. Siitä sitten joskus lisää tai sitten koitan unohtaa koko asian. Myös luomuneuvojan laskun.


Toinen insta-storien itkupotkuraivari-story oli liika kiltteys naapurin ojankaivuuasiassa. Tästä lähin olen itsekäs bitch, mitä tulee asioihin, jotka lisäävät työmäärääni touko-elokuussa. IHAN TURHA PYYTÄÄ MITÄÄN!!! Tiedoksi vaan kaikille, jotka eivät edes harkitse sellaista. Vastaus on EI! Paitsi jos sinä teet, maksat, korjaat jäljet ja hoidat vielä mahdolliset jälkiseuraamuksetkin. NIH!!! Tai lahjoitat rahaa. Tai haluat korjata omaan piikkiisi romahtaneen kivinavetan. Tai viimeistellä fucking russian nightmaren, joka edelleen on kesken, koska fucking luomusitoumus ja fucking naapuri ja fucking työmäärä.



Näiden kaikkien ansiosta ei ole ollut aikaa eikä halua eikä jaksamista miettiä mitään, että tarvitsenko tai haluanko jotain. Opettajille ostin lahjakortit paikalliseen rantasaunaan, jota vahvasti suosittelen matkakohteeksi, kun kaikki lukijat tietysti tahtovat tulla tänne länteen lomallaan. Ensin seikkailet päivän Vanhassa Raumassa, sieltä tulet poimimaan luomumansikoita meille ja sitten suuntaat illalla hikisenä, hiukan lehmän paskalta haisevana, mutta ah niin onnellisena Puusaunalle tähän meidän huudeille retoutumaan ihanassa ympäristössä saunan ja uimisen merkeissä. Ei mitään kaupallista yhteistyötä, vaan se on aidosti ja oikeasti ihana paikka, jossa olisi kyllä hienoa joskus järjestää jonkinlainen rentoutusretriitti.



Opeille lahjojen ostaminen jakaa mielipiteitä. Jotkut Luomulasten luokkien vanhempien WA-ryhmissä eivät tätä ollenkaan ymmärrä, eikä tietenkään mikään pakko olekaan. Kaikilla luomulapsilla on huiput opet, ja koska itse en pystyisi päivääkään tekemään open hommia ilman, että päätyisin nostamamaan jonkun pikku janipetteri-huligaanin tai pinjakaisamarjatta-kiusaajan paidan selkämyksestä seinälle ja näin ollen päätyisin poliisin ja lastensuojelun ja reksin ja vanhempien paheksuvien silmien alle, niin arvostan! Ja tahdon sen osoittaa säännöllisin Wilma-kiitoksin ja myös pienin lahjoin. Ensin piti iskeä itse tekemäni palashampoot lahjakorttien kanssa samaan pakettiin, mutta koska palasin pellolta klo 23.30 ja piti valita syömisen tai paketoimisen ja palashampoon käyttöohjeiden kirjoittamisen välillä, niin valitsin syömisen.



Excel näyttää siis tältä:

PVMOstosSumma
1.2.Lahjakortti
40
12.2.Pelipaita Säbä
18

Treenipaita Säbä
18
26.2.Treenipaita Pallo-Iirot
135

Vieraspelipaita P-I
0

Treenihuppari P-I
0

Pelitakki P-I
0

Aluspaita P-I
0

Askarteluvihko E-S
8
5.3.Ulkohousut O kirppari
2

Toppahousut O kirppari
2

Niken lenkkarit E-S kirppari
5

Toppaliivi O
5

Kuumaliimapanokset
7

Askarteluliima
4
18.3.Kasvihuone
800
20.3.Istutusruukkuja 60 kpl
16

Taimimultaa
12
22.4.Pallohortensia x3
38

Pioni x4
19

Taimimultaa
24
6.5.Huppari
55
11.5.Lipeä
12
30.5.Lahjakortti x 4
48

Lahjakortteja on neljä, vaikka Luomulapsia on kolme, koska ekaluokkalaisella oli myös kouluavustaja, ja kyllä hänkin muistamisensa on ansainnut.

Excelin pohjalta tarjoan ilmaiset vinkit ostolakon onnistumiseen:
1) Älä hanki/ota/saa/halua lapsia!
2) Jos olet lapsia jo tekaissut/saanut/vahingossa talouteesi jostain kulkeutunut, niin hankkiudu eroon
3) Jos lapsista ei eroon pääse, niin ostolakossa ei nollakuukausia näytä tulevan. 
4) Älä innostu puutarhan hoidosta, kukista, kasveista tai ruuan kasvattamisesta.

Semmoiset käyttökelpoiset vinkit näemmä tällä kertaa. Palataan asiapitoisemmalla sisällöllä taas joskus toisella kertaa... Loppuu tosin asiaton kuva puutarhan yleisemmästä näystä, eli appenzellin pyllystä. Hyvää  viikonloppua!



Kommentit

  1. Loma alkaa itsellä parin viikon päästä, niin oisko hyviä vinkkejä tohon listan kohtaan 2?! Ei niinkään ostolakon onnistumisen takia vaan ehkä ennemmin kesäloman onnistumisen takia mietin, et voishan se olla ihan helvetin eri asia lomailla ilman lapsia. En tiedä, kun en ole koskaan (koskaan!) kokeillut. T. Hirviöäiti

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua