Ostolakko 2020: kesäkuu








Olipas meillä korea kesäkuu! Kesäkuu oli hellettä, Yyteriä, varpaita polttavaa hiekkaa, loputonta mansikkamaan kastelua, lämpimiä öitä, juhannustaikoja, pölyävää peltoa, laumoittain kärpäsiä lehmien turvissa, hikisiä lapsia, omia lapsia ja vieraita lapsia jatkuvasti vaihtuvissa yhdistelmissä, lukemattomia uimareissuja, pikainen ja niin ihana roadtrip Keskimmäisen Luomulapsen kanssa, aamukahveja terassilla, linnunpoikasia, uskomattomia auringonlaskuja, lumoavia pioneita. Kaikkea kaunista ja ihanaa! Niin NIIN nautin helteistä, NIIIN hurmioituneena kuuntelin lintujen laulua, NIIIN ihastelin alati muuttuvaa luontoa ja puutarhaa, NIIN hikoilin helteisellä mansikkapellolla ja NIIN halusin uida, paitsi en uskaltanut kastella. En ennen kuin vesi oli 27-asteista. Sitten uskalsin! Ihan järisyttävän hieno kesäkuu.




























Kesäkuusta tuli myös melkein ensimmäinen oikeasti menestyksekäs ostolakkokuu, mutta vaan melkein, koska ostin kesäkukkia. ONNEKSI järjen ääni oli mukana, sillä raahasin Irlantilaisen vastoin hänen tahtoaan helteiselle taimistolle pitämään taimitarhoissa täydellisesti sekoavan pääni aisoissa -taimitarhoissa ei näet olla köyhiä eikä ostolakkolaisia. Taimitarhoissa jokainen osto on TÄRKEÄ ja PERUSTELTU ja HINTANSA ARVOINEN ja EKOLOGINEN. Ihan hyvin meni tällä kertaa, mutta vain ja ainoastaan, koska syvään huokaileva Järjen Ääni oli mukana. Muuten oli ainekset totaaliseen katastrofiin. Saldo oli vain 6 miljoonakelloa, 4 pelargoniaa ja 6 verenpisaraa. Ilman "When are we leaving" Järjen Ääntä lista jatkuisi niin pitkään, ettei kukaan jaksaisi lukea. Paikallinen taimisto ja kotimaiset kukat, niin huijasin itseni sitten uskomaan, että "support your local" ja "support local farmers" ja mitä näitä nyt onkaan oli tämän jutun nimi, ei suinkaan oma kasvimaniani.


Muuten en ole ostanut mitään, en itselleni, en lapsille, en kenellekään! Ruokaa olen ostanut kauheita määriä, sillä meillä oli ensin lasten  cortsun vuoksi pitämättä jääneet yhteissynttärit grillibileiden muodossa ja sen jälkeen heti tuli juhannus ja perinteiset juhannusvieraat. Mutta ruuat on tullut syötyä, hävikki on ollut nolla.

Sukkia ei kesäkuussa kulunut, koska koko perhe oli paljain varpain tai sandaaleissa. Paitsi lapset urheillessaan, mutta silloinkin käytettiin eriparisukkia, koska ilmoitin, etten osta uusia sukkia, kun niillä ja pelkästään siis niillä kävellään pihalla, ja ne ovat saman tien pohjasta rikki. Mikä idea se edes on, että kävelee pelkissä sukissa pihalla?? Vasta koulun alussa voin harkita. Siis ehkä ja harkita.... Ja kenkiäkään ei ole kulunut. Kuinka hyvä on kuuma kesä! Ja alushousuja syvästi inhoavalla nuorimmalla luomulapsella ei kulu edes pikkareita,  koska hän ilmoitti hyvin päättäväiseen sävyyn viimeisenä koulupäivänä, että minä en sitten pidä pikkareita koko kesänä! Ja sanansa mittainen on tämä neitokainen; pikkareita ei ole pidetty!



Vanhimmalla luomulapsella oli kesäkuussa siis synttärit. Lahjaksi meiltä hän sai ratsastusleirin, joka oli tällä viikolla ja josta palasi perjantaina kotiin väsynyt, nuhainen ja onnellinen lapsi. Hän oli hyvin mielissään tästä lahjasta, ja niin minäkin, sillä ei mitään materiaa päätynyt kotiin.


Kirjanpito näyttää siis tältä:

PVM
Ostos
Summa
1.2.
Lahjakortti
40
12.2.
Pelipaita Säbä
18

Treenipaita Säbä
18
26.2.
Treenipaita Pallo-Iirot
135

Vieraspelipaita P-I
0

Treenihuppari P-I
0

Pelitakki P-I
0

Aluspaita P-I
0

Askarteluvihko E-S
8
5.3.
Ulkohousut O kirppari
2

Toppahousut O kirppari
2

Niken lenkkarit E-S kirppari
5

Toppaliivi O kirppari
5

Kuumaliimapanokset
7

Askarteluliima
4
18.3.
Kasvihuone
800
20.3.
Istutusruukkuja 60 kpl
16

Taimimultaa
12
22.4.
Pallohortensia x3
38

Pioni x4
19

Taimimultaa
24
6.5.
Huppari
55
11.5.
Lipeä
12
30.5.
Lahjakortti x 4
48
10.6.
Kukat
71

Tuosta listasta jos ottaisi lastenvaatteet pois, sekä kasvihuoneen, jonka ei edes pitänyt tuohon päätyä, niin jopas olisi kaunista katsottavaa! Eihän siinä olisi mitään muuta kuin kasvimaniaan liittyviä ostoja ja parit lahjakortit, lipeä sekä support your box -tukihuppari, joka itse asiassa on ollut todella kovassa käytössä. Ei täydellinen ostolakko, mutta oikein olen tyytyväinen kuitenkin vallitsevaan tilanteeseen. Ja nyt on onneksi a) niin kiire mansikkapellolla, ettei ehdi eikä jaksa miettiä minkään maailmankaikkeuden hankintoja ja b)pankkitili taas tuttuun tapaan tyhjä, koska olen palkattomalla vapaalla, niin todellakin hiljaiseksi vetää ostorintamalla."Loma" on lähinnä vitsi ottaen huomioon mansikkapellolla vietetyt tunnit.Mutta vapaalla olen läppäristä ja sisällä istumisesta ja kaikesta kurasta, ja sen sijaan ulkona kellon ympäri kesää ihmettelemässä,ja ai että kun nautin!! Ihan mahdottomasti!!

Tiivistettynä: Kesäkuu oli mahtava - kaikin puolin! Jutellaan tästä heinäkuusta joskus toiste,koska nyt menen saunaan. Melkomoinen heinäkuun alku on ollut...








Kommentit

  1. Odottelen uutta postaustasi, tämä on tosi kiva blogi, ihanan rauhallinen ja rento :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka ihanasti sanottu! Kiitos! Eiköhän postaustahti tästä vilkastu, kun illat alkavat hämärtymään aiemmin, eikä ole kesän imua ulkona.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua