Pumpkin overflow




Ihan ensimmäiseksi pahoittelut, jos inhoat värejä keltainen-oranssi -akselilla. Niitä nääs on tulossa P A L J O N! Tein näet viikonloppuna painonnostotreenin kurpitsapellolla, ja harjoitin myös taideterapiaa tehdessäni osasta taideinstallaation terassin portaille. Perustin keväällä kurpitsaviljelmänkinkin, koska kurpitsoiden kasvattaminen on niin kivaa, ne ovat hurjan esteettisiä ja ne ovat myös hyvän makuisia. Paikallisessa Rekossa meni luomukesäkurpitsaa kaupaksi muiden tuotteidemme ohella, ja oli niin tyytyväinen ja haaveilin jo spagettikurpitsoideni, jättikurpitkoideni ja kiekkokurpitsoideni myymisestä. 





Kauhea väsymys iski kuitenkin päälle palkkatöiden ja kuusentaimikatastrofin alettua, ja kurpitsapelto on jäänyt oman onnensa nojaan. Mitään en ole korjannut, yhtään en ole kastellut enkä nyppinyt, enkä karsinut, ja kurpitsan kurpitsaa en ole myynyt. Kurpitsat eivät ole olleet asiasta moksiskaan, vaan ovat kasvaneet itsekseen hurjaa vauhtia luomupaskassa sadeveden voimin. Lopputuloksena järjettömän kokoisia jötiköitä, joiden piti olla kivoja pikkukesäkurpitsoita. Ja jättikurpitsoita, jotka ovat tehneet haaroja ja hedelmiä mielin määrin. Spagettikurpitsaa koko Satakunnan tarpeisiin. Irlantilaisen sanoin: "WHAT THE FCK IS THAT??" kun kannoin hiki otsalta tipahdellen 7,2 kg painavaa kesäkurpitsaa. Siinä oli noin 7 kiloa painoa liikaa. Sekä minulle että kesäkurpitsalle.



Haaveilin oikein urakalla hyvästä myskikurpitsasadosta, koska se on kurpitsoiden kuningatar. Siemenpussi kertoili kyseessä olevan "nopeakasvuinen, varhainen lajike", mutta valehtelija se pussi on. Nyt syyskuun alussa, myskikurpitsa kukkii. Satakunta kuuluu Suomeen, ja täällä voi olla ensimmäiset yöpakkaset jo tässä kuussa (NOOOOOUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!), joten olen himppuisen skeptinen sadon suhteen.


Muita kurpitsoita kuskailin kottikärrykaupalla pellolta pihaan. Koska en muutakaan keksinyt, tein kurpitsainstallaation syksyn kukkijoista ja kurpitsoista. Koska harva haluaa 6-kiloista kesäkurpitsaa riesakseen, tai kolmea spagettikurpitsaa,niin vein niitä eilen piiiiiitkän treenikuski-illan ratoksi futismutsien ja crossfit-kamujen porteille installaatioksi. SILTI NIITÄ ON JÄLJELLÄ!! MITÄ IHMETTÄ NOISTA TEKEE?? Muuta kun installaatioita ympäri Rauman aluetta...

Lapseni keksi esim. käsipainot....


...nuken...


.... "semmoisen jutun,mitä voi sivellä, jos on ajateltavaa"

190% omavaraisuus siis kurpitsojen suhteen tänä vuonna. Spagettikurpitsa on kyllä ihan best, joten niitä koitan viileässä varastossa pitää käyttökuntoisena pitkälle talveen. Harmi vaan, ettei muu perhe ole ihan yhtä innoissaan kurpitsasta keitoksissa. Jos  siis kuljet ranchillä päin, niin varo; kainaloosi lykätään massiivinen kurpitsa tai pari tai viisi, halusit tai et!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua