Sinkkujen päivä



Eilen yllättäen joka väliin Insta-storeja tai uutisia lukiessa tuli mainoksia "Sinkkujen päivän tarjous!" Minä ihan muina toopeina ihmettelin, että mitä hittoa nyt, ja mikä multa on mennyt ohitse.

 Ei varsinaisesti mitään, muuta kun uusi yritys saada ihmset tuhoamaan luontoa ja omaa talouttaan. Radiosta tyttöjä ratsastukseen kuskatessani kuulin, että kyse on Japanista rantautuneesta perinteestä, joka on kehitelty vastapainoksi 14.2. Valentien päivälle . Suomalainen "Ystävänpäivä" ei tätä logiikkaa avaa, sillä muualla maailmassa (ja pikku hiljaa kai täälläkin) ko päivä on pariskuntien ja rakkaustarinoiden päivä, eikä ystävien päivä. Suomalainen versio on ihana. Ihana ajatus tietysti tuo pariskuntienkin versio, mutta totuus on, että se on pelkkä markkinaihmisten kaupalliseksi tarkoitettu päivä, jolloin esim. jenkeissä käytetään valtavat määrät rahaa. Täällä asiasta jo kirjoittelinkin, ja vuonna 2018 amerikkaliset käyttivät 30 000 000 000 dollaria (JOO!!! EI OLE NOLLAVIRHETTÄ TUOSSA!!!!) Valentinen päivään.... 

Myös sinkkujen päivän idea on tietysti ihana, jos sinkkuuttaan haluaa julistaa ja juhlistaa. Tai jos se on taakka, josta haluaisi päästä eroon, mutta ei pääse, niin on erityinen päivä, jolloin voi ladata kaikki mahdolliset deittiäppsit ja toivoa viinilasi kourassa, että JOSPA NYT!!

Radiossa puhuttiin myös, mitä sinkkujen päivänä voisi itselleen ostaa. Ei mitään on mun vastaukseni. Hae kirjastosta hyvä kirja. Sytytä kynttilä. Nauti marraskuun hämäryydestä ja hiljaisuudesta. (TOsin ehkä sen on nautinnollista vain lapsiperheessä elävälle....?) Tai jos haluat ostaa jotain ja olet halukas ja toiveikas löytämään kumppanin, niin crossfit salin jäsenyys on hyvä vinkki. Siellä käy niiin laidasta laitaan porukkaa, että voit tavata ihmisiä, joihin et ikinä muuten törmäisi. Ja juttuunkin on helppo ruveta, jos on kahden tai kolmen hengen kimppajumppa. 



Mikä ettei, jos sinkkujen päivänä näet hyvän tarjouksen tavarasta, JOTA TARVITSET. Mutta kun mainoksilla on se voima, että ne saavat HALUAMAAN jopa sellaisia asioita, josita myöhemmin tajuat, että mitä hittoa tuokin juttu tekee elämässäni?

Nyt jännityksellä isäinpäivästä ja sinkkujen päivästä selvittyämme, odotetaan Black Fridayta. Sitten alkaakin joulukrääsän ja  tarpeettomien lahjojen osto. Sitten alehysteria uuden vuoden kieppeillä. Ja sitten on tuo Ystävänpäivä. Pääsiäiseksikin pitää jotain pientä hommata ja vappuna ainakin sata muovista vapputorvea ja hassun hauska penisnaamari. 

Voihan markkinoiden voimaa!! Muista aineettomien ja itse tehtyjen lahjojen voima (vaikka saippuan)!  Pienyrittäjien palvelut tänä vaikeana vuotena ovat äärimmäisen hyvä lahja.  Voisiko sopia, ettei aikuiset osta lahjoja toisilleen? Miten olisi vaikka haaste kuukauden  tai viiden ostolakkoon ja tämän ympäristöä tuhoavan käyttäytymisen tajuaminen? Miten olisi vaikka aterian kokkaaminen toiselle? Tai joku leipomus ja termarissa kahvit tai teet? Tai yllätysretki metsään tai meren rannalle eväiden kanssa? 





Mä oon jotenkin hämmentynyt taas ihmisten ostohysteriasta, eikä irtoa juttua, ei varsinkaan asiallista ja hyvää juttua, tämän enempää. Voimaa SINULLE vastustaa turhia ostoksia!! Voimaa minulle olla saamatta sydänkohtausta, kun niin alkoi niskaa jomottamaan taas tämäkin juttu!


MORO!

Kommentit

  1. Tämä uusi ja kummallinen ostospäivä sattui olemaan meille ihan hyvä juttu, sillä pyykinpesukone vetelee viimeisiään ja löysimme nyt uuden erittäin hyvään "sinkkuhintaan". Ostohysteria ei kyllä sen kummemmin iskenyt päälle, vaikka miehen vimmainen koneiden vertailu ja vertailun vertailu saatetaan kyllä laskea samaan kategoriaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei hienoa!!! Ai teillä on tuo sama miehinen vertailuhysteria... meille ei osteta mitään ilman kuukausien vertailua ja excel-taulukointia. 😁

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua