Jokaisen joulun viime hetken lahjavinkkilistaus

 Noniin! Hengissä ollaan, vaikka joulukuun alun pakkaset aiheuttivat ankaraa tahimista eläinten vesien kanssa, kun kaikki mahdollinen jäätyi. Putket, letkut, aivot ja kädet näin alkuun luetellakseni. Mutta eipä hätää; sekuntiakaan ei ole kukaan täällä janoa kärsinyt, sillä luomuhippi keksi vanhasta saunasta kantaa laitumelle vesipadan. Sinne alle kun tyrkkää aamulla tulet ja täyttää vedellä, niin saa hetken päästä antaa lämmitettyä vettä muovitynnyreiden puolikkaisiin ja samalla sulaa jäät. Ja illalla kun padan alle laittaa parit hautakynttilät, niin ei edes yöllä tarvi janoisten turpien turhaan etsiä vettä. Semmoinen älynväläys ja semmoinen kaunistus tuohon laitumelle. Irlantilainen oli onnessaan! Meillä siis on myös ihan sähkövastuksilla toimivat vesiastia, mutta sinne ei paukkupakkasilla tullutkaan enää vettä, kun putket sanoivat, että nyt riittää! Minä olin onnessani! Sitten iskikin flunssa, jonka kuvittelin johtuvan siitä, että tuolla -22 asteessa olin vesin kanssa lätrännyt, enkä viitsinyt kirjoitella, koska minun flunssani rinnalla kalpenee miesflunssakin... Mutta kuulemma kylmettyminen ei aiheuta flunssaa. Näin sanottiin jossain uutisessa, jossa varusmiehiä oli rääkätty kylmäaltistuksella ja ei tullut flunssaa heille siitä ei. Että kiitos Mummot kaikista valheistanne kautta aikojen.

Mutta se siitä, ja hypähdetään jokaisen joulun viime hetken lahjavinkkiosioon.

1) RISTI-NOLLA -peli

Keskimmäinen luomulapsi teki pari vuotta sitten koulussa risti-nolla -pelin, ja sitä on tahkottu aivan järjettömästi koko perheen voimin! Meistä on tullut niin hyviä, että yksi matsi saattaa kestää puolikin tuntia, mutta AINA jonkun keskittymiskyky herpaantuu, tulee virhesiirto ja tadaa; voitto!



Ellet ehdi noin high tech -versiota tekemään, ota mallia  Nuorimmasta Luomulapsosesta, ja hänen versiostaan samasta pelistä:


Minulla hahmottamishäiriöisenä on valtavia vaikeuksia jostain syystä saada peliä toimimaan tällä laudalla, joten lapset valitsevat tämän, jos haluavat varman voiton....

2) MAUSTETUT PÄHKINÄT

Eeva Kolun instasta löytyy tarkka ohje sellaista kaipaavalle. Minä tietysti pistin ihan näppituntumalla aineksia, ja maistelin, että osuiko kohdalleen makumaailma. Osui!



Tarvitset:

- saksanpähkinoitä

- pekaanipähkinöitä

- kookosöljyä

- hunajaa (vegaaniversiossa voi kokeilla vaahterasiirappia)

- kanelia

- ripaus suolaa

*Sulata kookosöljy ja hunaja pannulla.

* Lisää kaneli, suola ja pähkinät ja kääntele, kunnes kaikki pähkinät ovat maustuneet. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa.

* Kaada pähkinät pannulta jäähtymään ja pakkaa sen jälkeen haluamaasi lahjapurnukkaan. 




3) LAHJAKORTTI VALOKUVAUKSEEN

Mielelläni taiteilen kuvia täällä farmimiljöössä. (Itseluottamus on tietty nollassa, vaikka kuinka opiskelen ja harjoittelen...) Anna lahjaksi vaikka itsellesi lahjakortti kuvaukseen. Voimme suunnitella vaikka minkälaisen session! 

Joulukorttikuvauksen:




Synttärikuvauksen (ei tarvitse olla näin synkkätunnelmainen...):


Voi olla iloinenkin!



Tai sitten ihan vaan täydellistä hulluttelua metsässä ja pelloilla!









(Omat kuvat on otettu ajastinlaukaisimella ja nopeilla jaloilla, joten niiden laatu ei ole ihan priimaa....)

Semmoinen pläjäys! Palataan huomenna tämän vuoden paketointiuudituksella, vanhoja käytettyjä asioita ja esine

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua