Ystävänpäivä

Niin taas lähestyy  uhkaavaa vauhtia yksi täysin markkinakoneiston Jenkeistä rantauttama päivä -ystävänpäivä. Plussaa siinä on se, ettei se ole Suomessa vain joku rakastavaisten päivä, vaan meillä tasa-arvoisemmassa Suomessa otetaan kaikki kaveritkin mukaan pinkkiin hattaraan. Eikä siinä mitään; ihana, jos on niin onnekas ihminen, että elämästä löytyy ystäviä. Sehän on ihan parasta! Mutta mikä ei ole parasta, eikä edes hyvää, on taas kerran kaikki kaupallisuus ja turha rihkama, jota tämän päivän ympärille on luotu. Ystävät = maailman hienoin juttu! Rihkama, turha tavara = maailman typerin juttu!




Tammikuun 16.  päivänä julkaistussa artikkelissa arvioidaan amerikkalaisten kuluttavan 30 miljardia dollaria Valentinuksen päivän härpäkkeisiin tänä vuonna. 30 000 000 000 dollaria!!!! YHDEKSÄN NOLLAA KOLMENKYMMENEN JÄLKEEN!!!! Nyt on pakko sanoa ihan suoraan, että vattöfak!!! Suunta on ennusteessa sentään alas päin, sillä viime vuonna kulutus oli 30,3 miljardia dollaria. Lisäksi -lukematta artikkelia- arvaapa, kuinka paljon KESKIMÄÄRIN kulutus on per henkilö?................................. Olen todella järkyttynyt............ 221,34 dollaria!!!! Lukua varmasti nostavat kaikki kalliit kosintasormukset, joita tietysti piilotetaan Dom Perignonin täyttämiin kauniisti kupliviin laseihin, mutta onko joku muu järkyttynyt? Vai olenko vain minä epäromanttinen luomuviljelijä Rauman Lapista ainoana järkyttynyt??



PAHINTA KAIKESTA: "Roughly 43 million Americans — about 17% of the population — will get an unwanted Valentine’s Day gift in 2019. This calculates to about $9.5 billion spent on gifts nobody wants." Eli 9,5 MILJARDIA DOLLARIA tuhlataan maatumattomiin ilmapalloihin, muovisiin sydämiin, kortteihin, tekokukkiin (joita vielä lastenlastenlastenlapsetkin ihmettelevät), pahaan syömättä jäävään suklaaseen (joka on pakattu muoviseen sydänrasiaan), pehmoleluihin, jotka päätyvät kaatopaikalle, pahimmillaan koiran- ja kissanpentuihin, joista ei pidetä huolta. IHMISET!!!!! 

Infographic: The Most Popular Valentine's Day Gifts In The U.S. | Statista


Irlannissa on sama suuntaus kuin Jenkeissä, ja 14.2. on I S O juttu pariskunnille. Onneksi jäyhä suomalainen nainen (=MINÄ!!!!) on saanut tämän karsittua omasta Irlantilaisestaan, ja päivä on yksi muiden joukossa.  Omien ystävieni kanssa lähetetään viestejä, virtuaalisydämiä ja idioottimaisia kuvia vuosien varrelta,



mutta EI TOD mitään lahjoja. Tänä vuonna tosin harkittiin muutaman crossfit-muikkelin kanssa yhteistreeniä ja palauttavaa kakkukaffetta siihen päälle vähän niin kuin juhlistaaksemme ystävyyttä. Tosin meille löytyy  aina hyvä tekosyy vetasta kakkukaffeet...



No mitä sitten, jos haluaa tai on pakko (!!??) antaa jotain lahjoja? EI HÄTÄÄ; hipin vinkkivitonen + yksi bonuslahjaidea löytyy täältä!!

1) Kotimaisia kukkia pelkään sanomalehteen käärittynä. Toimii lähes aina, varsinkin näin keskellä talvea! Ei ekologisinta, mutta parempi kuin pinkki muovisydän, jonka sisällä on oksennuksen makuista sulkaata, jota ei vaan pysty naapurin sokerikoukussa oleva lapsikaan syömään, tai myrkkymuovinen mukahauska jättidildo sinkkukaverille "petikaveriksi".


2) Leivo! Tee pikkuruinen raakakakku, sämpylöitä, siemennäkkäriä, sydänleipiä, cup cakeja tai piiras, ja ilahduta ystävääsi sillä.


 3) Kutsu retkelle. Hiihtoladulle, vaellusreitille, lähikadulle. Pakkaa termariin lämmintä juomaa, ja kyytipojaksi jotain pientä purtavaa. Istahtakaa vierekkäin pölkylle, ladun varteen, lumeen hautautuneelle puiston penkille, oman rapun portaalle, ja katselkaa maailmaa siinä positiivisten linssien kautta. Vierekkäin.


4) Kutsu  kaverit syömään -vaikka linssikeittoa. Omaan kotiisi. Rennossa asussa, rennossa tunnelmassa. Justiinsa joku päivä harmiteltiin sitä, että joskus "ennen" meillä oli tapana järjestää dinnereitä. Paljon ystäviä tuli meille; syömään, istumaan iltaa. Kokattiin yhdessä tai erikseen, mutta istuttiin iltaa yötä myöden yhdessä ruokapöydän vieressä, puhuttiin, laulettiin, tanssittiin,  laitettiin lapsia nukkumaan, juotiin viiniä, vettä ja shamppanjaa, ja naurettiin ja laulettiin -niin paljon. NYKYÄÄN EI MITÄÄN! Itse ei jaksa, ja kukaan ei kuitenkaan ehdi. Vuosi ennen pitäisi tietää päivämäärä ja siltinkin 3/4 peruu. Mutta jospa sinä onnistuisit! Koska ne olivat ihania, hauskoja, maagisia iltoja!


5) Lahjoita kestopusseja ja -kasseja. Kyllä niin repii syvältä sydämestä nähdä HeVi-osastolla muovipusseja banaanien ja vesimelonien peittona, porkkanat ja parsakaali huutamassa happea muovin sisältä. Ompele itse kierrätysmateriaalista. MINÄKIN OSASIN!!! Se tarkoittaa sitä, että oikeasti jokainen muukin maailman ihminen osaa. En tehnyt mitään sulkumekanismia - se olisi jo liian vaikeaa-, vaan vedän kivan solmun vaan pussin päähän.... Tai pyydä joku ehtivämpi tai osaavampi se tekemään.

BONUSVINKKI (ei niin ekologinen): Viinipullo toimii 89 prosenttisesti aina.....

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!!! <3

Kommentit

  1. Perheemme palasi kahdeksan aikaan sunnuntai-iltana reissusta (lumilautailun vuoksi sallitaan moinen poikkeama iltarutiineista) kassit täynnä likapyykkiä, märkiä ulkoilukamoja jne. Seuraavan päivän lounaatvpuuttuivat molemmilta työssäkävijöiltä. No worries, HappyHippie pelastaa! Jep, tein linssisoppaa, hyvää tuli ja resepti ehdottomasti jatkoon. Samalla tuli leivottua leipää, kun ei sitäkään ollut ja jotta on tehokas olo :) Että kiitosta vaan hyvästä arjenpelastajareseptistä (onnistuu näköjään aika tyhjillä kaapeillakin). Ystävänpäivästä sanon vaan, että joka vuosi se unohtuu. Samoin kuin kaikki yhteydenpito kavereihin, mutta elämäntäyteiset vuodet kaikilla käynnissä, joten olen armollinen itselleni. T. Hirviöäiti, joka viettää kaiken vapaa-aikansa lumilaudan päällä eikä siten ehdi kommentoimaan kivoihin blogeihin.

    VastaaPoista
  2. Vähänkö mahtava harrastus teillä! Itse en uskalla edes laskettelusuksilla, laudasta puhumattakaan, mutta hurahdin ihan pertsan vetoon viime talvena. Nyt olenkin vedellyt latua niin, että lonkankoukistajat huutavat armoa. Parin viime päivän vesisade lopetti sen hauskuuden ja palasin crossfitin pariin... Hyvä jos keitto maistui! Pistän vielä helpomman leivän reseptin tulemaan. Ei tarvitse vaivata, sekoittaa vain, ja on sitten niin maan mahtavaa leipää! Vauhdikasta viikkoa, Eeva

    VastaaPoista
  3. Kerro lisää tuosta kakkupalasta havujen päällä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myöhemmin tänä iltana tulee postaus vain ja ainoastaan siitä! Tai varmaan juttu rönsyilee, mutta pääasia on tuo hitsin hyvä kakku ��

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua