Universal Stone


Vannoutunut etikan ja ruokasoodan (miksei mulla ole ylistystä ruokasoodalle! Pitää nopsasti korjata asia!!) puolestapuhuja on löytänyt kolmannen pyörän siivousainearsenaaliinsa; Universal Stonen!

 Olen joskus aikoinani ostanut ihan Rauman Prismasta omani, mutta se oli jotenkin unohtunut pitkäksi aikaa kuivauskaapin uumeniin, ja aina on tullut tartuttua vaan soodaan ja etikkaan. Nyt olen hurahtanut, ja tungen Universal Stonea joka paikkaan.

US on itse asiassa savikivi. Se on yleispuhdistusaine, joka toimii kokemukseni mukaan kaikilla kovilla pinnoilla, on helppokäyttöinen ja nopea tapa puhdistaa. Se on luonnonmukainen, täydellisen biohajoava, vegaaninen, terveydelle vaaraton, edullinen ja järisyttävän riittoisa. Eikä sitä ole testattu eläinkokeilla. HELLO FAIRYT, VIMIT JA MUUT; miten vastaatte tähän?



Savikivillä on itse asiassa hyvin helppo INCI: savi, saippua sekä glyseriini., ja sitruuna-ölju En tiedä, miksi UStoneen on pitänyt lykätä myös hajustetta, vaikkakin sitruunaölyvn muodossa. Vai haisikohan se ilman joltain oksettavalta? Ei INCIn perusteella ainakaan luulisi, enkä mitään savisaippuasta varsinaisesti haista. Ecodoolla on myös oma versionsa savisaippuasta ja siinäkin on hajusteena eteerinen öljy. Tosin en ole testannut, toimiiko se yhtä hyvin kuin US, mutta miksipä ei toimisi? Ecodoon on pienemmässä purnukassa ja kilohinta on korkeampi, joten en hetkeen ole sitä testaamassa.

US:n teho perustuu sen sisältämään vihreään saippuaan, kiillotussaveen ja glyseriiniin. Vesi, savi ja saippua irrottavat yhdessä lähes kaiken lian -hellävaraisesti. Kiillotussavi on niin hienojakoista, että se ei naarmuta. TOSIN en ota mitään vastuuta kokeiluistasi, nämä kaikki lauselmat perustuvat omiin kokemuksiinija kokeiluihini. Tee sinä omasi itsenäisesti! Kasvipohjainen glyseriini sulkee pinnan puhdistuksen jälkeen ja jättää suojaavan kalvon, joten uusi lika ei tartu pintaan yhtä helposti.


Mihin olen US käyttänyt? No mm.:

-        keittiön rosteriset altaat, hanat ja tiskipöytä

-        vessan allas ja pytty (ei toki pyttyyn suoraan purkista, vaan ole liottanut hiukan savikiveä vedellä, ja kaatanut lioksen pyttyyn)

-        vessan peili

-        takan lasiluukut, ja nokitahrat pönttöuunissa

-        pinttynyt rasva liesituulettimessa

-        kengät

-       lasten kuulakärkikynäiset ja puukynäiset äkksidentäl taideteokset puupenkistä

-        posliinisiin astioihin ilmaantuneet mustat viirut

-        maalatuilta pinnoilta sormen jäljet ja muut kyseenalaiset tahrat

-        kylpyamme

-        uunipellit ja uunin puhdistus

-        suihkuhuoneen kaakelit

-        keittiön kaappien ovet

-        valurautapaistinpannujen pinttynyt lika

-        uunipadat

-        pohjaan palanut kattila… Oikeastaan ihan mihin vaan mieleen tulee. Ja vielä sellainenkin muistutus, että meillä farmilla likaa tulee enemmän kuin asvalttiviidakon keskellä. Ja lika on erilaista ja luomulapsetkaan eivät taida olla ihan niin siistejä kuin kaupunkilapset. Jos meillä tämän avulla saa puhdasta, niin vähemmän vaativissa olosuhteissa tällä saa suorastaan säihkyvän puhdasta!



Savikiven valkoiset jämät on helpompi putsata pois kuin ruokasoodan valkoiset jämät. Tuoksuttomuus on etikkaan verrattuna iso plussa. Koska kyseessä on täysin luonnontuote, US on lapsi- ja lemmikkiperheille turvallinen vaihtoehto. Hintakaan ei päätä huimaa; Prismassa 650 gramman purnukka maksaa vähän päälle 16 euroa, ja vaikka kuinka hinkuttaa, tuote ei hirmuisesti kulu. Nyt tosin saa virheellisen käsityksen, että olisin hirveästi hinkutellut. En ole. Marraskuun harmaat päivät pelastavat paljon. Tekosyynä käytän ferritiinipuutostani ja siitä seurannutta vetämättömyyttä, mutta miksi silti jaksan siivota tallia Vanhimman Luomulapsen ratsastustuntien aikana? Kuka selittää tämän??

 Ainoa miinus on se, että tuote on muovipurnukassa ja että sen mukana tulee muovipohjainen hankaussieni. Oma sieneni on aikaa sitten käytetty loppuun ja  heitetty pois. Nyt käytän ihan vaan joko rättiä (hienosti sanottuna ”kestotalouspaperia”) tai luffaa. Toimii!


 

Jos siivoilet jouluksi, niin tässä hyvä vinkki. Mitään kemiallisia hankausaineita ei tarvitse. Pyha kolminaisuus US, etikka ja ruokasooda toimivat kaikkeen!

P.S. Ihan mahdotonta saada näin pimeällä kelillä hyviä kuvia!! Meillä oli harmaatakin harmaampi päivä, kun kuvia koitin ottaa.

P.P.S. Tämä ei ole mikään kaupallinen yhteistyö... I wish!!! :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua