Helmikuun parhaat

Näin jossain somen syövereissä, miten joku oli listaillut kuukauden parhaita ja huonoimpia asioita, ja se vaikutti kivalta jutulta. Ihan itsellekin, kun näitä jälkeen päin lueskelee. Aivoista pulpahtelee muistoja, jotka muuten sinne olisivat hautautuneet ihan unohduksiin, kunhan vaan saa pienen muistutuksen niistä!

Piti tehdä tämä helmikuun viimeisenä päivänä, mutta se päivä tuli ja meni ja aivoistani ei pulpahdellut mitään muuta kuin harmitusta loman loppumisesta. Se siellä pulpahteli helmikuun viimeisenä. Mutta nyt mennään!

HELMIKUUN...

...kirjat

Helmikuussa luin paljon. Kahlasin läpi Barack Obaman ja olen kauhistunut USA:n politiikan likaisuudesta. Ja ihmettelen, miten yhdelle ihmiselle voi kertyä älyä, karismaa, laulu- ja tanssilahjat, huumorintajua, tilannetajua... YOU NAME IT!

Kirjan vastapainoksi piti saada jotain hyvin kevyttä luettavaa.  Lianne Mortiary oli ihanan kepeä ja viihdyttävä, ja silti ajatuksia herättävä ihmismielen ihmeellisyydestä. Psykopaatti-kirja jatkoi mielen ihmeellisyys -teemaa, ja siitä teki tietysti hurjan se, että se perustuu tositapahtumiin. Vähän piti ratkoa murhaakin, ja Eija Piekkari oli itselleni uusi tuttavuus. Ihan hyvä sellainen!

Koska en katso telkkaria enkä Netflixiä, ehdin lukea vielä lisää... Lapsuudestani muistan mummuni, joka sanoi, että ei voi olla hyväksi lapselle lukea noin paljon. Ja että jotain muutakin pitää tehdä, kuin vaan lukea! Lapsiani naurattaa tämä kovasti... 

Jojo Moyesit olivat odotuksiani mukavampaa luettavaa, kun ennakko-odotus oli niiden olevan täyttä harlekiinishittiä. Eivät olleet! Ihan piti kyyneleitäkin vierättää ja muuta perhettä niillä ihmetyttää. Että joku nyt itkee, kun lukee kirjaa! Samoin "Totuuspeli" -hyvä ja helppo. Olisi hauska laittaa itsekin kiertämään kirjan kaltainen totuusvihko. Tosin seurausten ei tarvitsisi olla samaa luokkaa kuin kirjassa, mutta jospa se toisi iloa jollekin... Mietintään!


...hauskimmat hetket

Kyllä ne parhaimmat hetket helmikuussa olivat ladulla! Eräs ystävä pisti linkin You Tube -videoon, joka on klippi joskus ammoin käydystä kannabiskeskustelusta. Siinä eräs opettajatar laukoo, että jos kannabista ei laillisteta, niin murtomaahiihtokin pitäisi kieltää. Yhtä euforinen olo tulee molemmista. 

...lause

"Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."

Käytettyjen kasvomaskien määrä kaduilla on niin melkoinen, että tämä tuli usein helmikuussa mieleeni, kun tarvoin illalla pitkin Rauman katuja lasten treenien ajan.


... kuunnelluin musiikki 

Entisestä musiikin suurkuluttajasta on tullut lähes musiikiton. Jotenkin tämä arki kolmen lapsen kanssa on jatkuvaa taustamelua ja häiriötä sisältävä, joten kun saan hetken itselleni, olen mieluiten ihan hiljaa, kuunnellen sisällä maalämpöpumpun surinaa tai ulkona hiljaisuutta.  Eniten on soinut venyttelyn ja rentoutusharjoitusten taustalla Apple Musicin Chill-soittolista, jossa on ihan sekalaista nevö hööd -chilliä musiikkia, ja jonka voimin koitan jaksaa venytellä kauemmin kuin 20 sekuntia.

...ruoka

Hävikkiboksikokkailut. Sain käsiini kolme Lidlin hävikkiruokaboksia, ja niistä kokkailtiin kaksi viikkoa jos jonkinlaista höystöä. Kuuden euron investointi oli kyllä uskomaton aarre! Vieläkin on pari bokseista tullutta sipulia kaapissa. Paras idea, joka todellakin jää elämään, oli tehdä lapsille valmiiksi kasvislautanen. Kuorin ja pilkoin porkkanaa, kurkkua, kukkakaalia ja paprikaa valmiiksi ja surautin omista luomumarjoista vielä muutamat lasipurkilliset smoothieta, ja upposi! Tunti viimeisen lapsen kotiintulosta ja lautasella oli jäljellä vain muutama paprikansiemen.

... maisema


...paras päätös

Paras päätös oli jättää crossfit tauolle. Rahallisesti, koronan vuoksi, oman mielen vuoksi. Samalla se oli kuitenkin myös....

...huonoin hetki

Kauheat vieroitusoireet crossfitistä. Fyysisesti JA psyykkisesti. Miten se voikin imaista niin mukaansa! Toinen selkeästi samoilla viivoilla oleva hetki oli tämän talvilomapostauksen alkupäivien tunnelmat. Ei kiinnostanut mikään, ja ärsytti kaikki. Onneksi kevät päätti näyttää, että kaikkea kivaa on edessäkin päin.

...ajatus

"On se nyt stana, jos ei keski-ikäinen ihmisen saa itse päättää, ottaako 5 kanaa!!!"

Kuvan henkilö liittyy vahvasti ajatukseen


...haaveet maaliskuulle

Kevättä kohti! Jostain jos tulisi virtaa ryhdistäytyä farmin suhteen, niin se olisi kyllä kova juttu! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua