Ostolakko -viikko 2 ja PALJON muutakin juttua

Kauheata vauhtia mennyt taas viikko -HYYYYYYYVIN kuormittava sellainen. Ensinnäkin oli pari toimistopäivää ihan paikan päällä. Se yksin riittäisi kuormittamaan, koska miten voi tämä introverttiys mennnä sellaiselle tasolle, että 8-9 tuntia päivässä ihmisten seurassa on ihan likaa?! No siihen päälle vielä kaksi iltatilaisuutta, joissa mullakin on sellainen oma showni, ja ne nyt vasta kuormittivatkin, koska bilsan ope....



No jotta tässä ei vielä olisi kaikki, menin mokoma kirjoittamaan vastineen sille eläinlääkärille, jonka mielestä luomuviljelijän pitää hallita myös säät ja lehmien juomamieltymykset.  Meidät siis arvottiin EU:n laajuiseen eläinten hyvinvointitarkastukseen, samana päivänä, kuin oli mun eka työpäivä tilan ulkopuolella. Triggerinä vastineelleni toimi huomautus -kohta "Tilalla on riittämättömästi työvoimaa" ja se, että jos joku tietämätön lukisi raporttia, saisi sen kuvan, että meillä eläimet kärsivät janosta.

No enkö pistänyt sitten kaiken sanallisen osaamiseni siihen vastineeseen, ja koska kaikilla hiton tarkastavilla tahoilla on aina vaatimuksena vastine johonkin tiettyyn päivään mennessä kiskoin päästäni päivämääriä, joihin mennessä puolestani minä odotan jonkinnäköistä selväsanaista vastausta heidän puoleltaan esimerkiksi siihen "ongelmaan", että naudathan ovat laiskoja eläimiä, eivätkä viitsi kävellä juoma-automaatille, jos maassa on esim. lunta tai vesilätäkkö tai oja. Siitä lähimmästä paikasta ne juovat. Minä odottelen edelleen vastausta...


En ole myöskään saaanut vastausta siihen, että kuinka monta tuntia voimme olla kotoa pois, jos Irlantilainen tekee yhden etäpäivän viikossa, minä kolme ja siihen lauantait ja sunnutait päälle, joten jäljelle jää yksi päivä viikossa, jolloin täällä ei ole ketään 24/7. Ilmeisesti eläimiä pitävien maanviljelijöiden poistuminen kotoa on nykyisin kielletty, ellei halua merkintää eläintenhyvinvointitarkastukseen. Lisäksi pistin kyselyä, miten oletetaan minun voivan hoidella 4 kuukauden sateet ja sen aiheuttama kuraisuus, varsinkin kun en omaa suhteita yläkertaan, jotta voisi sieltäkään apuja pyydellä.Vastine tähän 31.3. mennessä.

Ja HYVIN ISOLLA FONTILLA pistin sen, että yhtään päivää ei meillä YKSIKÄÄN eläin ole ollut meillä janoinen tai nälkäinen!!



Kiperä vastineeni sai aikaan sen, että tänne paukkasi KAKSI eläinlääkäriä tarkastamaan tilannetta. Tällä kertaa tein töitä etänä kotoa, ja käynnissä oli Teams-kokous, joten en päässyt seisomaan ojan reunalle heidän kanssaan ihmettelemään. Tulossa todennäköisesti merkintä, ettei eläinten hoito ja hyvinvointi kiinnosta. Stressi- ja vitutustasot olivat aivan tapissa, sillä en vaan kestä tuollaista. No siellä he sitten kiersivät kahdestaan ihmettelemässä sitä, että todellakin; nyt katokseen pääsee, kun ei ole ketään lähdössä teuraaksi, mutta kukaan ei tahdo katokseen. Ja todellakin; siinä ne tykkäävät maata ruokansa vieressä ja syövät lunta, eikä kukaan jaksa kävellä edes sinne ojalle juomaan. Ja todellakin; niillä on juoma-astia, jota kukaan ei käytä. Tästä sain huomautuksen, että "astia on eläinvirtojen kannalta huonossa paikassa". JAAHANS; ekalla kerralla jäikin se eläinlääkäriltä  huomaamatta, ja mikäköhän olisi se hyvä paikka, kun siinä on kuitenkin sähkövastukset ja tarvii sähköä pysyäkseen sulana? Keskellä peltoa? Jotta sähköjohdot saa katki aina kynnettäessä ja lehmät raapivat itseään siihen koko 800 kg painollaan rikkoen kalliin astian? STANA sanon minä!

Tarkastuksen tulosta nyt odottelen, ja sanoinkin kaksikolle, että normaalisti olen oikein mukava ja säyseä ihminen, mutta en kestä tällaista, ettei nähdä tai HALUTA nähdä asioiden kokonaiskuvaa. Sää, nautojen käyttäytyminen, ne muutamat päivät, jolloin katoksessa joku odottaa teurasautoa, palkkatyö, 2 ihmistä... Että jos he jatkavat samalla linjalla, niin minä pistän taas vastinetta. Ja he tulevat taas tänne, ehkä sillä kertaa kolmen eläinlääkärin voimin, tarkastavat samat asiat, keksivät uuden aivan typerän asian "juoma-astia (josta kukaan ei juo) on eläinvirtojen  (WTF???!!?)kannalta hankalassa paikassa" -tyyppisen jutun. Ja tämä jatkuu sitten tasan niin kauan, kun meillä on eläimiä. Ymmärrän, että työtään hekin tekevät, mutta niin montaa tarkastajaa ja tarkastustapaa on tämän luomufarmiuran varrella tullut nähtyä, että tämä oli Top Kohtuuttomat -listalla kakkosena. Ykköspallia pitää edelleen se yksi luomutarkastaja, joka konttasi etsimässä apiloita, ja kun näytin, että tässäpä niitä on vaikka kuinka ja paljon, niin ei! Ne apilat olivat siihen siementäneet luonnostaan, hän etsii kylvettyjä apiloita! JAAHANS! Siinäpä konttaili.

Tunnen itseni väärin kohdelluksi. Olen viettänyt monta viikkoa unettomia öitä tämänkin takia. Yhteiskunnalle tulee kalliiksi, kun KAHDEN eläinlääkärin palkat, matkakulut, päivärahat kustannetaan tällaisen takia!!PLUS, että paikat, joissa eläimillä ei oikeasti ole ruokaa, vettä ja huolenpitoa jäävät tarkastamatta, kun näiden tarkastajien aika menee täydelliseen bullshittiin. En siis todellakaan ole eläinten hyvinvointitarkastuksia vastaan -päin vastoin-, mutta se tapa, jolla ne tehdään on ultimaattisen väärä ja kohtuuton viljelijää kohtaan paikoissa, joissa eläimillä oikeasti on asiat hyvin. AAAHHH, kun mun kiukkuni nousee taas ihan eksponentiaaliselle tasolle, kun vain mietinkin sitä käyntiä. Olin niin vihainen, että luulin saavani sydänkohtauksen. Eikä se olo ole helpottanut tähän päivään mennessä!! Tiedän, että stressaannun herkemmin, kuin 90% ihmisistä stressaantuu, ja nyt olen sellaisilla rajoilla, että jos en saa hermostoani rauhoittumaan, niin huonosti taas käy!


Tähän päälle uskomattomat suoritukseni maanantaina ja keskiviikkona perheen työ- ja "harrastevirtojen" logistiikkavastaavana, jotta kaikki pääsivät oikeisiin kohteisiin oikeaan aikaan. Itse olen päässyt vain kerran treenaamaan, enkä kyllä unettomista öistä johtuen ole jaksanutkaan "crossfitvirtaan" päätyä.

Mutta  hei ostolakkoon -viimeinkin kaiken tuon vuodatuksen jälkeen. Viikko kaksi: isoin ostos oli ystävän syntymäpäiville kaveriporukan kanssa hankittu kimppalahjakortti. Osa siitä meni hänen kauan haaveilemaansa tautuointilahjakorttiin, ja osa paikalliseen vaateliikkeeseen. Että 50/60 hyvä vai huono.


Irlantilainen osti viime viikonloppuna uuden pakastimen hajonneen tilalle, mutta sehän ostolakko-optiossa olikin. Sorruin; yksi sipsipussi, kun annoin periksi mieliteoilleni kaiken harmituksen jäytäessä mieltäni. Makeanhimon olen tyydyttänyt tuollaisilla kakkapökäleen näköisillä taateli-mantelivoipallosilla, jotka on pyöritetty raakalakristijauheessa. NAM! Muuten nolla ostosta, ja se on hyvä tulos se!!



Viikonloppua pukkaa. Hirmuisesti kaikkea farmisuunnitelmaa ja tekemistä mielessä, joogaa, treeniä ja rauhoittumista, ja kirjoittamisen aiheitakin on tämä stressaantunut pääni piukassa. Mutta katsellaan, mitä ehditään. Mukavampaa ja stressittömämpää viikonloppua sulle!

Kommentit

  1. Aaaaaaaaarg. Oltuani viikon ajan töissä oikein veemäinen naishenkilö (siis oikeastihan tähän määritelmään riittää, että olet nainen, joka vaatii, että sovitut asiat tulee tehtyä. Sitten sulle voi sanoa, että lopeta se valittaminen. Kiitos kaikille teille ihanille yli 5-kymppisille miesinsinööreille), voisin kuvitella pärjääväni oikein hyvin tuossa kuvaamassasi työtehtävässä. Onkohan avoimia työpaikkoja, joita voisi hakea? Jotenkin näen, että voisin hyödyntää kykyjäni myös eläinten hyväksi, erityisesti jos ja kun veemäisenä naisena pian saan potkut, koska kaikki muut on niitä vanhoja insinöörimiehiä. T. Hirviöinsinöörinainen
    (Oikeasti tunnen syvää sympatiaa kohtaamiesi vääryyksien vuoksi, mutta koen helpompana suhtautua ikäviin tunteisiin huumorilla kuin niiden vaatimalla vakavuudella. Olen pahoillani.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan luet eläinlääkäriksi, niin eiköhän sitä joku vakanssi löydy! :D Siskoni kanssa juttelin, ja se on homma sellainen, että nämä tarkastajat katsovat vain just tarkastushetken tilanteen. Eli jos meillä olisikin ollut pakkaspäivä sateisen sijaan, ja minä en olisi ollut töissä, niin ei mitään mainintaa. Yhtään ei huomioida, että en just työt aloittaneena voinut olla kotona tai sadetta on olllut viimeiset 4 kk. Sama kun menisin jonkun työpaikalle silloin kun ko. hlö on vaikka ruokatunnilla, vessassa tai viettää pekkasia tai lomaansa, ja toteaisin, että ei se tee töitään. Ja siitä tulisi tuolle henkilölle sanktiona palkanvähennys, ihan niin kuin mulle nyt tulee. Järjetöntä pelleilyä, sanon minä!!! Ei ihme, että maatalous Suomesta kuihtuu kuitumistaan....

      Poista
    2. Ja hei tsemppiä töihin... Palkkatöissä ei ole edes niitä 5-kymppisiä. Kaikki ovat lähempänä kuuttakymppiä ja eläkeikää, joten I FEEL YOU!!!!!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua