Ostolakko 2020: marraskuu ja totaalinen katastrofi




Nyt ihan hävettää kirjoittaa tätä...Kymmenen kuukautta kesti, mutta niin vaan Black Friday vei maton ostolakkoon ankkuroituneiden jalkojeni alta. Tai oikeammin ensin se matto lähti liukumaan jo, kun jouduin konttorille valumaan töihin yhtenä päivänä. Piti laittaa siistimpi takki päälle, ja sehän oli se olkapäästä revennyt villakangastakki, jota ei kukaan näemmä sittenkään ollut vienyt korjattavaksi. Tungin sen siitä huolimatta päälleni, ja totesin hartioiden olevan entisestäänkin leveämmät, koska niitä sai tunkea takin sisään ihan hiki päässä. Saumasta kuului pahaenteistä ritinää, mutta aamukuudelta en jaksanut välittää siitä, enkä myöskään revenneestä saumasta. Ajattelin, että tulossa on harmaa päivä, niin kukaan ei huomaa mitään ja vähän jotain mummo-vainaan kutomaa jättihuivia taiteellisesti siihen hartialle kun asettelee, niin hyvin pärjään.

No ei tullut harmaata päivää.Tuli ihana aurinkoinen päivä! Lounastunnilla törmäsin kollegaan hyvni kirkkaalla ja aurinkoisella kävelykadulla. Koitin asettautua sellaiseen kulmaan häneen nähden, että olkapää ei näkyisi, ja seisoin vissiin hiukan hankalan oloisesti, koska hän kysyi, että onko sun selkä kipeä... Se oli hetki, jolloin päätin pidentää lounastuntia sen verran, että käväisisin kirpparilta katsomassa takkia. 


Torin laidalla oli ollut "hienostokirppari", ja sieltä kuvittelin löytäväni takin. Se oli muuttanut putkiremontin tieltä johonkin toiseen paikkaa, jota en rajatulla ajallani lähtenyt etsimään. Naapurissa oli kuitenkin SPR:n minikirppis, jota en ollut ikinä huomannutkaan. Siellä myytiin kaikki -50%  samaisen putkiremonttimuuton vuoksi. Ystävällinen vanha rouva näytti takkivalikoiman, ja TA_DAA!! Kuin uusi Tiger of Sweden villakangastakki siellä odotti oikean kokoisena henkarissaan. Hinta 16 euroa, siitä puolet pois, niin ostohimo iski. Lähti mukaan takki. Lähti mukaan pipo ja kaulahuivi eurolla. Lähti mukaan farkut Nuorimmalle Luomulapselle. Lähti mukaan kaksi oranssia trikoopaitaa, treenitoppi, jossa oli vielä hintalaput paikoillaan (!!),  mustat siistit housut, täysivillainen pusero ja hurjan kauniin vihreä neuletakki. 35 euroa köyhempänä taapertelin toimistoon ison kassini kanssa hyvin pitkäksi venähtäneeltä lounastunnilta.

Kävin myös treenaamassa. Hajotin treenikenkäni. Ei mikään ihme, kun ne oli käytettynä ostetut ja itselläkin yli 4 vuotta käytössä olleet, eivätkä mitkään kunnolliset crossfit-kengät alun alkaenkaan. Black Fridayn tarjouksissa oli oikeita crossfit-kenkiä, joissa on vahvikkeet köysikiipeilyyn ja pohja, jolla painonnostoliikkeet onnistuvat. Tilasin... Toisaalta mitä järkeä odottaa kaksi kuukautta, jos saan saman tuotteen nyt 40 euroa halvemmalla. SILTI oli TOOOOODELLA syntinen olo. Tilasin myös urheilurintsikat, treenipaitoja, ja -trikoita kahdet molempia  KUN HALVALLA SAI  ja oikeasti on myös tarve. No nyt toisaalta harmittaa, kun sali vähentää koronan vuoksi asiakasmääriä tunneilta ja omatoimitreenistä, ja oma treenaamiseni on lasten treeniaiakatauluihin sidonnainen, niin harvoin taidan päästä. Ja voipi olla, että täälläkin aikuisten harrasteet pian suljetaan kaikki. MUTTA toisaalta taas; kaikki ostokseni ovat tulleet tarpeeseen ja säästin toivottavasti ihan hyvän summan tammikuuhun verrattuna. Tosin voi olla, että silloinkin alesta olisi saanut ihan samoilla tarjouksilla. Ei voi tietää, ja näin kävi.



Vähän kyllä harmistunut olo! Kaksi kuukautta, niin toinen vuosi olisi tullut täyteen. Tosin luulen, että joulu on tänä vuonna myös sellainen, että ei se ostolakko toimisi. Nyt jo väännetään Irlantilaisen kanssa kättä lahjoista. Sille joulu on sama kuin synttärit: LAHJOJA PITÄÄ OLLA!!! Ja mun mielestäni yksi mieluinen ja yksi tarvittava paketti/ lapsi riittäisi hyvin, kun tavaraa tulee isovanhemmilta ja kummeilta kuitenkin. Vääntö jatkukoon!!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua