Moi taas!




Hyvää alkanutta vuotta sulle! Joulu ja pyhät menivät näköjään ihan humauksessa ohitse, enkä saanut nyhdöttyä itseäni koneen viereen ollenkaan, kun kerta olin PALKALLISELLA LOMALLA!!! Ensi vuonna sellainen asia on taas muisto vain, koska työsopimusta on jäljellä enää 4,5 kk, ja sitten olenkin taas kokoaikainen luomuviljelijä. Jos vielä saisi kevääksi ferritiinitasot nousemaan, niin alkaisi maailma olemaan mallillaan.

Jalka meni siis justinsa ennen joulua, ja kovasti ajattelin, että no meillä ei sitten joulua laiteta. Mutta eikös mitä; iski kauhea siivous- ja karsimisvimma. Konttailin pitkin lattioita, pesin saunat, lähetin lasten pieniä vaatteita jatkokäyttöön ja rikkinäisiä lakanoita ja t-paitoja lumppukeräykseen. Pesin muutamat ikkunatkin, mikä on ihan unheard of! Sohvanpäälliset unohtuivat pestä, mutta se olikin ihan hyvä, koska nuorempi koira piti jouluperinteestään kiinni, ja aloitti juoksut. Koirilla ei ole lupa mennä sohvalle tai nojatuoleille, mutta jännästi meidän poissaollessamme mustia karvoja on ilmaantunut kaikille pehmeille alustoille. 

Joulu itsessään oli ihana! Rauhallinen. Akut lataava. Hauska. Irlantilainen laittoi ruuat. Lehmille vietiin paalikaupalla heinää ja olkea. Linnut ruokittiin extrahyvin. Pupujen häkki tulvi porkkanaa ja kaalia. Koirat saivat ruokajämiä. Lapset saivat lahjoja. Viiru-kissa sai kermavaahtoa. Kovasti koitin Irlantilaista toppuutella lahjojen suhteen, mutta aika paljon siltikin lapsille niitä tuli. Itse toivoin samaa kuin aina kaikkina mahdollisina toivomuspäivinä; kajakki, suomenhevonen ja talli (oikeat), mutta mitään näistä ei tullut. Lahjakortti Scandinavian Outdooriin tuli, ja sen otin kiitollisuudella vastaan.

Otin lomaa lasten loman ajaksi. Ehdimme retkeillä, ulkoilla ja lorvia. Pelata kauhean määrnän lautapelejä. Tapella. Sopia. Rakastaa.Kavereita oli yökylässä kiitettävästi. Karkkia syötiin kauheasti ja saunottiin melkein joka ilta. Uutena vuotena tuli ystäviä pizzalle ja viinille. Toviat kaiken tullessaan, joten me vain nauteimme ruuasta ja viinistä ja ihanasta seurasta. 



Sitten mulla oli synttäritkin! Ikigain mukaan päärin juhlistaa niitä kerrankin! Ensinnäkin palaamalla töihin (YÖK!!!!). Otin kiitollisuudella vastaan synttärionnitteluja. Julkaisin itsestäni salaisia faktoja Instassa. Kävin synttärijumpalla, joka olikin 2020-luvun hauskin crossfit-treeni, vaikka tein sen nilkkatuen kanssa, mutta nauroin niin, että vatsalihakset tulivat instat 6-pack -moodiin.  Toivoin kajakkia, suomenhevosta ja tallia (oikeita), mutta en saanut mitään näistä. Annoin Irlantilaisen viedä itseni ulos syömään aivan taivaallista ruokaa, ja ihastelin lasten tekemiä kortteja. Kakkukahvitkin voisi vielä jossain vaiheessa tekaista, koska aion juhlistaa näitä nyt monen vuoden edestä, ihan koko viikon ajan! Tämän viikon torstaihin asti aikaa bilettää, eikä kukaan kiellä vetasemasta vaikka toista juhlaviikkoa perään.

Ainoa miinus lomailussa oli se, että koska vuorokausirytmi heitti pyllyä ja kaikki muukin rutiinitoiminta, ruokahävikkiä tuli. Kaikenlainen ateriasuunnittelu jäi, ja syötiin mitä vaan, milloin vaan, ja niitä pieniä jämiä jäi sitten kompostinkin ruuaksi, ja sekös mua harmitti! Kiukuspäissäni kaavein ruokaa kompostoriin, ja mietin, että huomenna palataan normaaliin. Mutta ei palattukaan, koska oli loma. PALKALLINEN loma...Tähän siis ankara kurinpalautus nyt, kun viimeinkin koulujen ja työn ja treenien alkamisen myötä rutiinit taas ovat käynnistyneet.



Ostolakko jatkuu niin, että en vaan osta mitään muuta kuin tarpeeseen. Olen harrastellut taimikon raivaamista, ja siinä ehkä vielä talviretkeilyäkin enemmän korostuu hyvien materiaalien käytön edut. Merinovilla aluskerroksena on ihan omaa luokkaansa, ja lahjakorttini aion sijoittaa merinovillavaatteisiin. Muelsnig-vapaisiin tietysti. Vanhat 100% villapaidat, joita lapsuudenkorini ullkaolta raahasin uudelleen elämään ovat loistavia siinä päällä. Lisäksi jos jotain tarvitsen, niin ostan 100% luonnon materiaalia. Pellava, villa, hamppu; ai että! Päivittelen tänne sitten mahdolliset ostoni, ja katsellaan vuoden lopuksi, miten on homma sujunut.  YKSI EHDOTON VINKKI IHAN KAIKILLE: vältä kauppoja ja alennusmyyntejä, nettikauppoja ja mainoksia. Ihmismieli on niin hauska, että se luo tarpeita, joita ei oikeasti ole, kun vaan mieliteot ryskyvät päälle...

Mitään uuden vuoden lupauksia en tehnyt, muutamia tavoitteita asetin itselleni, ja niitä kohti kovasti tänä vuonna pyrin. 

Mitä sulle kuuluu??




Kommentit

  1. Ai ai, kyllä palkallinen loma on nannaa. Ensi viikon vietän talvi-sellaista. :) Kiva että päätit poikkeuksellisesti juhlistaa synttäreitäsi (myöhästyneet onnittelut!). Eikä se varmaan haittaa ettet sitä kajakkia saanut, kun eihän sillä juuri nyt oikein mitään tekisikään. :P Oikein hyvää alkanutta vuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, ja kiitokset onnitteluista. Tästä lähin -jahka JOSKUS tämä korona hellittää- aion kutsua myös ystäviä ja sukua juhliin. Ihan niin kuin lasten synttäreille... :D Kajakki ehkä sitten seuraavassa elämässä, siltä alkaa tuntumaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kuulla juuri sinun ajatuksiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin kosteusvoide

DIY hoitoainepala hiuksille

DIY: Palasaippua